Kategorier
Nyheder

Facebook køber FriendFeed

Mægtige Facebook har købt aggregeringstjenesten FriendFeed.

Via et tweet fra Kim Elmose ser jeg, at Facebook har købt aggregeringstjenesten FriendFeed. Teknologibloggen TechCrunch har også et indlæg om det. The New York Times har også en artikel om købet. Facebook har udsendt en pressemeddelelse. Og FriendFeed-folkene har selv skrevet et indlæg.

Jeg kan ikke umiddelbart overskue, hvilke muligheder dette giver. FriendFeed er, som jeg ser det, en passiv aggregeringstjeneste, hvor man kan samle sine tweets på Twitter, billeder på Flickr, videoer fra YouTube og derved være opdateret på, hvad ens venner laver – og ikke så meget mere. Alt dette kan jeg også bruge Facebook til.

Dog har FriendFeed en smart liste-feature, som blandt andet kan bruges til at skabe overblik over ens venners Twitter-strøm.

Men ikke desto mindre bliver det interessant at se, hvad der kommer ud af det, måske er det ligesom Googles køb af mikroblogtjenesten Jaiku, der tilsyneladende handlede mere om at få fat i folkene bag end teknologien. Fakta er i hvert fald, at Jaiku-projektet er dødt og Google har smidt håndklædet i ringen ved at lancere det som et open source-projekt.

Men som sagt, det bliver spændende at se, hvad der kommer til at ske i spændingsfeltet mellem Facebook og FriendFeed.

Opdatering @ 23:27:
TechCrunch har et interview med folkene bag, hvor man blandt andet kan læse lidt om fremtidsplanerne:

Taylor and Cox say that the Friendfeed product will live on independently, and eventually Friendfeed will be merged into Facebook. But the Friendfeed team is not being kept whole. Some employees will now report to Cox, others to engineering head Mike Schroepfer. In my opinion that means, long term, the Friendfeed product itself is unlikely to be a big priority.

But Facebook is clearly excited about Friendfeed’s ability to innovate and launch new products. Taylor said “The basic idea is that Facebook doesn’t want to disrupt the product…they’ll take a lot of ideas that work well on Friendfeed and see how they apply to Facebook, and over time they’ll look at how to integrate the products.”

En kommentar til “Facebook køber FriendFeed”

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *