Kategorier
Nyheder Tendenser

Linktip: BT’s avis og bt.dk bliver nu én redaktion

BT går den stikmodsatte vej af ekstrabladet.dk – én redaktion til både avis og net.

Slut med Bt.dk som selvstændig redaktion“, skriver journalisten.dk. Altså en udvikling i den stikmodsatte retning af, hvad vi har på ekstrabladet.dk.

Det drejer sig, ikke overraskende om, at BT nu vil have én redaktion til både at skrive til net og papir. I artiklen bliver det formuleret som, at journalisterne nu skal til at løbe hurtigere — det mener jeg dog ikke nødvendigvis behøver ske.

Man kan jo prioritere på speciale i medie (altså, om man skriver til net eller avis) eller benhårdt på stofområde, hvor man så leverer stof til både papir og net. Det behøver ikke betyde, at journalisterne skal lave mere — de skal blot arbejde mere koncentreret med deres stofområder hver især.

Der er fordele og ulemper ved begge metoder, men jeg synes personligt, det er interessant at se BT forsøge sig med denne model, og jeg glæder mig til at høre om deres erfaringer om nogle måneder.

En kommentar til “Linktip: BT’s avis og bt.dk bliver nu én redaktion”

det virkelige spørgsmål er om der er tale om en økonomisk overvejelse eller redaktionelle. Overlevelsen (for det er det, der er på spil rundt om i bladhusene) er en hårfin balancegang på en brændende bundlinie, så mon ikke det er pengene, der bestemmer. Det selvom man risikerer at forringe produktet. Uanset, så vil man se lignende tiltag rundt om i det danske medielandskab. Sidegevinsten – bevidst eller ej – er at hele redaktionen er gearet til at skrive online, og dermed kan man, hvis det kommer dertil, dreje nøglen om på den trykte udgave og relativt nemt klare overgangen til at blive rent netmedie.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *