Kategorier
Tendenser

Spotify smelter podcast og musik sammen – omsider

Nu kan du lave tilføje podcast-episoder på playlister – også sammen med musik. Endnu mangler funktionen dog det sidste for at være rigtig smart.

Nu kan du lave tilføje podcast-episoder på playlister – også sammen med musik. Endnu mangler funktionen dog det sidste for at være rigtig smart.

Jeg udgiver nyhedsbrevene Digital Ugerevy og Products in Publishing.


Spotify har siden juni eksperimenteret med kombinationen af podcasts og musik i deres maskingenererede ‘Your Daily Drive’-playliste, der mig bekendt kun er tilgængelig for brugere i USA. Den kan du læse mere om hos blandt andet The Verge.

Nu gør Spotify det så muligt for alle os brugere selv at blande musik og podcasts. Det kan du læse mere om hos TechCrunch.

Du gør akkurat, som når du tilføjer sange til dine playlister. Du trykker på de tre prikker ud for den podcast-episode, og vælger at tilføje den til en liste:

Endnu har du kun muligheden i din Spotify-mobilapp. Hvis du åbner Spotify på din computer, kan du kun afspille dine podcast-berigede playlister. Det lyder dog udfra TechCrunch-artiklen (Spotify siger “yet”), at det bliver muligt at tilføjer til lister herfra også.

Det er på tide

Det er smart – og det var på tide. Markedet for podcast-apps er ved at være godt pakket. Spotify kæmper med en lang række andre, hvor Apple Podcasts er den største, og det er også her, danske Podimo vil ind og lege med. Tyskland er det næste land, de går efter.

Derfor er det også på tide, at Spotify begynder at lade nogle af de bedste og samtidig grundlæggende funktioner fra musiklytningen flyde over i podcasts. Tilbage i juni lagde de mere vægt på podcasts (som jeg bemærkede i et tweet), men der manglede stadig muligheder for at organisere podcast-episoderne, som man gør med sin musik.

Automatisering savnes

Men selvom det er både logisk og smart, at vi nu kan tilføje podcast-episoder til playlister, så mangler det lige det sidste for at være helt i mål.

For som du også kan læse i TechCrunch-artiklen, er det nemlig noget af en manuel opgave at tilføje podcasts til playlister. Derfor mener de, folk vil bruge det til at gemme yndlingsepisoder af deres podcasts – og/eller at podcastere vil bruge det til at lave lister, hvor de kan præsentere deres bedste episoder eller samle episoderne efter temaer. Og det giver god mening.

Men som lytter mangler jeg den oplagte funktion: Automatisering. For jeg vil selvfølgelig gerne have podcast-playlister, der opdaterer sig selv. Forstået på den måde, at jeg kan udvælge en række podcasts, hvor Spotify så skal trække eksempelvis seneste episode eller de episoder, jeg endnu ikke har lyttet, og tilføje dem til listen.

Det giver en playliste, der bliver automatisk holdt opdateret – og det ville løse et problem for mig som podcast-lytter.

Nuvel, det må følge på et andet tidspunkt. For nu er det rart at kunne lave en liste, når jeg researcher på et emne, hvor jeg også gerne lytter til en række podcast-episoder. Det gjorde jeg, da jeg for nylig ville vide mere om algoritmebias. Her var jeg nødt til at søge i Apple Podcasts og hente episoderne en ad gangen og derefter afspille den.

Skulle jeg gøre det i dag, ville jeg selvfølgelig tiføje dem til en Spotify-playliste.

Pt. gør Spotify det dog ikke nemt for sig selv. Akkurat som Podimo understøtter de ikke det såkaldte OPML-import, som ville betyde, at jeg kunne flytte mine podcasts fra Pocket Casts (hvor jeg lytter) til Spotify.

Idéen er blevet foreslået tilbage i 2018, men den er pt. stadig blot markeret som ‘New idea’.


Lars K Jensen

Lars er journalist af baggrund og har arbejdet med digital udvikling i mediebranchen i mere end 10 år, bl.a. som leder af Ekstra Bladets redaktionelle udviklingsteam og chef for produktudvikling hos Infomedia.

Han hjælper medier og virksomheder med at forstå deres brugere og udvikle deres digitale produkter. Lars udgiver også Digital Ugerevy.

Kontakt Lars på lars@larskjensen.dk

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *