Kategorier
Tendenser

Performance: The Washington Post griber annonce-tyren ved hornene

Annoncer skal loades på 2 sekunder eller mindre.

Tiltag som Facebooks Instant Articles og Googles AMP (Accelerated Mobile Pages) har flyttet performance fra en rar ting til en meget vigtig ting for en lang række online-medier.

*

Det har jeg tidligere skrevet om: Nu får online-medierne bedre performance, og vi har Google og Facebook at takke for det.

*

Den største faktor i den tekniske performance for online er uden tvivl tredjepart, herunder især annoncerne. Jeg har tidligere skrevet om, hvor meget annoncerne betyder for performance på ekstrabladet.dk. I den artikel kan du tydeligt se, hvordan vægten og mængden af tredjepartsteknologi direkte påvirker performance for vores website.

Zeus og dus

Nu går amerikanske The Washington Post imidlertid helt frem i bussen og lover, at alle deres annoncer kan loade på under 2 sekunder, skriver Digiday. Svaret er teknologi:

The Washington Post wants to make the web faster. In September, the publisher started testing a proprietary tech product called Zeus that speeds up load time and cuts down data-heavy ads on mobile. Buoyed by initial successful results, Zeus is now powering all of the Post’s desktop, mobile and app advertising, claiming that each ad served will load in two seconds or less.

De gør simpelthen det, at de skærer de langsomme fra:

The Post’s technology identifies ads that are too heavy to load and instead serves a promo that doesn’t gobble up data from a consumer’s phone plan. Zeus can also detect how fast someone is scrolling so that ads only load when they’re about to come into view. If someone is scrolling too fast, Zeus pulls back from serving an ad. “We’re only delivering these things based on how the user is experiencing our site,” [Jarrod Dicker, head of ad product and technology at The Washington Post] explained.

 

Det er dog ikke kun teknologi. I en artikel hos Digiday kan man læse, hvordan The Washington Post har været ude hos leverandørerne med en klar udmelding: I skal være hurtige, ellers er I ude:

“We go to our partners and say, ‘This is how fast things need to be executed; if you don’t hit this threshold, we can’t put you on the site,’” said Jarrod Dicker, the Post’s head of ad product and technology. “We found that vendors we do use are ones that went back to their engineering teams and found out how to expedite their loads. … The vendors that haven’t been able to come to the table with faster solutions, we no longer integrate with.”

 

Jeg kan godt lide den dobbelttilgang, The Washington Post har haft; at man for det første går ud i “markedet” og forklarer, at hastighed er vigtigt, og at man derefter også bygger og implementeret en teknologi, der håndhæver dette.

Det er med til at sikre, at man dels får bedre og hurtigere kommercielt indhold ind samtidig med, man kan lægge begrænsninger på det eksisterende og det, der ikke overholder kravene.

Som Adweek skriver:

[…] Zeus focuses on working with creative that advertisers have already built, which often include big files that hog data and slow down websites. “It’s easy for a Facebook or a Google to go back to an advertiser and tell them to change their creative for AMP or Instant—it’s hard for us to go to a client and say you should change it for us as well when we know they’re buying across programmatic channels and other publishers,” Dicker said.

Jeg håber, The Washington Post får succes med deres tilgang, så andre online-medier får øjnene op for lignende løsning – eller ligefrem køber ‘Zeus’ til selv at bruge den.

 

Kilder / Læs mere

Nu får online-medierne bedre performance, og vi har Google og Facebook at takke for det (Medieblogger, 3. oktober 2016)

Your ads performance is your performance (Medium / Lars K Jensen, 5. juli 2016)

The Washington Post Guarantees That All of Its Online Ads Will Load in Under 2 Seconds (Adweek, 24. april 2017)

The Washington Post cuts off ad tech vendors slowing its site (Digiday, 19. april 2017)

Foto: Unsplash / Pexels

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *