Kategorier
Nyheder Tips

Google lukker Google Reader og taber 500.000 konti på gulvet

I et tilfælde af mangel på kontakt med omverden har Google mistet en halv million Google Reader-brugere.

Google Reader no moreNogle gange må man stille sig uforstående overfor en beslutning, især når denne påvirker mange mennesker.

Den 13. marts (i onsdags) tog Google online- og tech-verden med en mindre storm hvis vinde stadig blæser her nogle dage efter.

Google annoncerede nemlig, at RSS-læseren/-tjenesten Google Reader bliver lukket ned den 1. juli, som en del af (endnu) en omgang forårsrengøring hos giganten:

We launched Google Reader in 2005 in an effort to make it easy for people to discover and keep tabs on their favorite websites. While the product has a loyal following, over the years usage has declined. So, on July 1, 2013, we will retire Google Reader. Users and developers interested in RSS alternatives can export their data, including their subscriptions, with Google Takeout over the course of the next four months.

Beslutningen bliver mødt af en generel undren, men det må betyde, at Google mener, RSS-formatet er uddateret – og så kan det nok ikke udelukkes, at Google håber at kunne konvertere folk fra Google Reader til Google+. Det kommer dog næppe til at ske.

I stedet er der sket det, at 500.000 brugere har taget deres gode Google Reader-tøj og er gået over til Feedly, skriver slashgear.com. Av.

Jeg er selv lige skiftet til Feedly, og det var godt nok nemt. Jeg installerede blot Feedly i min Chrome (Feedly findes til iOS, Android, Chrome, Firefox og Safari) og klikkede på en ‘Connect with Google Reader’-knap, så var jeg i gang. Smooth.

Da Feedly opererer via Google Reader (ændringer foretaget i Feedly bliver afspejlet i Google Reader), var jeg lidt i tvivl om, hvorvidt Feedly så holder op med at virke, når Google Reader bliver lukket. Det har Feedly dog tjek på:

Google announced today that they will be shutting down Google Reader. This is something we have been expecting for some time: We have been working on a project called Normandy which is a feedly clone of the Google Reader API – running on Google App Engine. When Google Reader shuts down, feedly will seamlessly transition to the Normandy back end. So if you are a Google Reader user and using feedly, you are covered: the transition will be seamless. (kilde)

Så os Feedly brugere ser ud til at være dækket godt ind. Imens kan vi jo hver især fortsætte med at undre os over, hvad pokker Google egentlig har gang i.

Slashgear.com har også en artikel om fem gode alternativer til Google Reader.

10 kommentarer til “Google lukker Google Reader og taber 500.000 konti på gulvet”

Feedly kører også fint for mig – tak for godt tip. Eneste problem er en Twitter-søgning, jeg tidligere har kørt løbende via Reader – den virker ikke via Feedly, lader det til …

Det kan også skyldes, at Twitter er ved at lukke ned for RSS – for at sikre, at Twitter og tweets vises med et ‘Twitter-feel’, hvorend de vises.

// Lars

Svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *