Kategorier
Tips

Se de reelle Facebook-tal, nu med knap til din browser

Tilbage i maj måned skrev jeg indlægget ‘Sådan får du de reelle Facebook-tal for dine artikler‘, der gik ud på, hvordan man kan slå en URL op i Facebooks database/API, og se de korrekte tal for deling etc. på Facebook:

[…] det tal, som Facebook viser, er ikke det reelle tal for, hvor mange der har klikket ‘Like’ eller delt artiklen på Facebook. Det er en kombination af flere forskellige tal. Det, som Facebook-plugin’et/-boksen viser, er summen af disse tal.

I det indlæg forklarede jeg, hvordan du kan lave en søgemaskine i Googles Chrome-browser, der giver dig hurtig adgang til tallene. Nu fik jeg taget mig sammen og lavet en browser-knap (‘bookmarklet’), der gør det samme.

Det fungerer ganske enkelt på den måde, at du trækker et link op på din browsers værktøjslinje, og så har du nem adgang (et klik) til Facebook-tallene for den side/artikel, du har åben i browseren.

Som udgangspunkt virker bookmarklet’en kun i Chrome- og Firefox-browserne. Du kan også få den til at virke i Internet Explorer og andre browsere, så skal du blot fjerne ‘view-source’ fra koden til bookmarklet’en, når du har tilføjet den til din browser.

Hent bookmarklet’en »

9 kommentarer til “Se de reelle Facebook-tal, nu med knap til din browser”

Åhr for pokker, måske skulle jeg bare tage at læse det hele. Sorry.  
 
Og tak for værktøjet, rigtig cool <img src=”extra/tiny_mce/plugins/emotions/img/smiley-smile.gif” title=”Smile” border=”0″ alt=”Smile”/>

Hmm den ene af mine sider får et mindre antal med den bookmarklet, mens den anden får et højere tal med den.??  
 
Det ændre dog ikke på det er en rigtig nice lille ting at have, absolut noget som vil blive brugt.! <img src=”extra/tiny_mce/plugins/emotions/img/smiley-smile.gif” title=”Smile” border=”0″ alt=”Smile”/>  
 
NB: er ikke helt sikker på om jeg har postet den samme kommentar flere gange, “fortryd” knappen driller en smule da “send” normalt er der. <img src=”extra/tiny_mce/plugins/emotions/img/smiley-wink.gif” title=”Wink” border=”0″ alt=”Wink”/>

Hej Jimmy

Det er naturligt at tallet er forskelligt, hvis du kigger på forskellige websider..? Tallet afhænger af, hvor mange, der har liket/delt/kommenteret på den aktuelle URL.

// Lars

Hej Lars

Det jeg mener er tag for eksempel valutakurserne.dk, på selve siden siger fb der er 67 likes og 26 share men bookmarkleten siger kun 2 like.? Eller er det bare mig som læser den forkert.?

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *