Kategorier
Tendenser

Google lader dig søge i din “sociale omgangskreds”

Google lader dig nu søge i din “social circle” for at se, om der skulle være noget i din omgangskreds, der matcher dine søgninger.

Kampen om “det sociale internet”, altså hvor vi levende mennesker kommunikerer med hinanden, fortsætter. De to store i arenaen hedder Facebook og Google.

Google lancerer Google Buzz, Facebook lancerer Open Graph og Social Plugins.

Nu ser det ud til, at Google har lanceret endnu en tjeneste. Det er muligt, den ikke er ny, men jeg har ikke set den før.

Det går i al sin enkelthed ud på, at der i bunden af søgeresultaterne er nogle resultater på samme søgning, men hvor der i stedet er søgt i din “social circle”, altså sociale omgangskreds på nettet.

Et eksempel er en søgning på “Further”. En ret generel søgning. Her får jeg en række resultater, blandt andet definitioner på ordet – men min sociale omgangskreds ved, hvad det er jeg søger:


Klik på billedet for at se det i original størrelse

“Further” er nemlig også titlen på det kommende album med The Chemical Brothers. Hemmeligheden er, at Google her søger på indhold fra de mennesker, jeg er forbundet med på nettet.

Klikker jeg på “My social circle”-linket, lander jeg på denne Google-side (kræver at du er logget ind), hvor jeg kan se en alfabetisk liste over de personer, der er i min sociale omgangskreds – samt hvilke websites, den søger på indhold fra, eksempelvis Facebook, Twitter, Google Reader, Flickr etc., men også personlige websites tages med i søgningen.

Interessant 🙂

3 kommentarer til “Google lader dig søge i din “sociale omgangskreds””

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *