Kategorier
Nyheder

Udlandet tager fat i VisitDenmarks virale film

VisitDenmarks kampagne, der skulle markedsføre Danmark som alletiders land når nu udlandet.

VisitDenmarks film om den enlige mor, Karen, der eftersøgte faderen til sit barn skulle have markedsført Danmark som et godt sted. Nu går det imidlertid i den helt anden retning, for udenlandske medier har nemlig samlet historien op.

A video promoting tourism in Denmark has been removed from YouTube after complaints it promoted promiscuity.

BBC News: Denmark pulls ‘promiscuous’ video

But the video, which had been viewed millions of times, turned out to be a hoax, courtesy of Visit Denmark, the country’s tourism board. It was roundly condemned by politicians and citizens for its portrayal of Danish women as promiscuous, disrespect towards single-mothers and general tacky nature.

The New York Times’ ‘In Transit’-blog: Danish Video Stirs Outrage

Hårdest er dog, ikke overraskende, den amerikanske tv-vært Bill O’Reilly, der holder til på Fox News Channel. Han tog VisitDenmark-filmen op i sit program ‘The O’Reilly Factor, og en kollega, der bor i USA skriver følgende:

I aftes blev VisitDenmark-videoen vist på The Factor – det mest sete talk show i USA med gns. over 3.5 mill seere hver dag. Det bliver ikke større end det.

Videoen blev vist til sidst i segmentet “Did you see that”,. Undervejs brugt som teaser for at få folk til at blive hængende gennem hele showet.

O’Reilly kommenterede det som:

“An appaling situation out of Denmark”

“I can’t believe the country of Denmark puts this out”.

Av.

Se klippet fra The O’Reilly Factor.

Opdatering @ 10:41:
Jeg er blevet gjort opmærksom på, at også Huffington Post har behandlet sagen i artiklen ‘Denmark: Tourism Ad Pulled Over Promiscuity Charges (VIDEO)

5 kommentarer til “Udlandet tager fat i VisitDenmarks virale film”

Wauv, Bill O'Rilley!

Så må man da vel egentligt sige at kampagnen har virket? Det er jo helt sindsygt den eksponering den har fået i udlandet nu også. Der er garanteret flere, der er opmærksomme på at der er noget der hedder "Danmark" nu.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *