Udlandet tager fat i VisitDenmarks virale film

VisitDenmarks film om den enlige mor, Karen, der eftersøgte faderen til sit barn skulle have markedsført Danmark som et godt sted. Nu går det imidlertid i den helt anden retning, for udenlandske medier har nemlig samlet historien op.

A video promoting tourism in Denmark has been removed from YouTube after complaints it promoted promiscuity.

BBC News: Denmark pulls ‘promiscuous’ video

But the video, which had been viewed millions of times, turned out to be a hoax, courtesy of Visit Denmark, the country’s tourism board. It was roundly condemned by politicians and citizens for its portrayal of Danish women as promiscuous, disrespect towards single-mothers and general tacky nature.

The New York Times’ ‘In Transit’-blog: Danish Video Stirs Outrage

Hårdest er dog, ikke overraskende, den amerikanske tv-vært Bill O’Reilly, der holder til på Fox News Channel. Han tog VisitDenmark-filmen op i sit program ‘The O’Reilly Factor, og en kollega, der bor i USA skriver følgende:

I aftes blev VisitDenmark-videoen vist på The Factor – det mest sete talk show i USA med gns. over 3.5 mill seere hver dag. Det bliver ikke større end det.

Videoen blev vist til sidst i segmentet “Did you see that”,. Undervejs brugt som teaser for at få folk til at blive hængende gennem hele showet.

O’Reilly kommenterede det som:

“An appaling situation out of Denmark”

“I can’t believe the country of Denmark puts this out”.

Av.

Se klippet fra The O’Reilly Factor.

Opdatering @ 10:41:
Jeg er blevet gjort opmærksom på, at også Huffington Post har behandlet sagen i artiklen ‘Denmark: Tourism Ad Pulled Over Promiscuity Charges (VIDEO)

5 replies to “Udlandet tager fat i VisitDenmarks virale film”

  1. Pingback: Medieblogger
  2. Pingback: Medieblogger
  3. Wauv, Bill O'Rilley!

    Så må man da vel egentligt sige at kampagnen har virket? Det er jo helt sindsygt den eksponering den har fået i udlandet nu også. Der er garanteret flere, der er opmærksomme på at der er noget der hedder "Danmark" nu.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *