Kategorier
Om Medieblogger

Hvad pokker? Er det annoncer på medieblogger.dk?

Som en test er der nu ikke-kommercielle annoncer på Medieblogger.dk Ikke for at tjene penge eller irritere læserne, men for at se, om det kan skabe lidt interesse omkring min fritidsinteresse.

Internettet optager en del af min tid. Både i forbindelse med mit arbejde og mit privatliv, hvor jeg holder kontakten med mange kolleger op venner via internettet.

I min fritid forsøger jeg at udleve min kreative side ved at lave lidt musik under et på ingen måde registreret label kaldet Open Mode.

Det gør jeg ikke for at tjene penge (faktisk giver jeg al musikken væk gratis og under en licens, der betyder at man må give det videre til lige så mange mennesker, man vil), men for at få nogle til at lytte til min musik (og måske kende mig for noget andet), og fordi jeg mener, det er sundt at have noget helt andet end jobbet at lave i fritiden 🙂

Og jo flere, der lytter og kender til musikken, jo bedre synes jeg.

Derfor har jeg overvejet, hvordan jeg kunne få musikken ud til endnu flere, og her tænkte jeg at bruge det nok stærkeste brand, jeg har i ærmet, nemlig denne blog, Medieblogger — jeg tvivler på, at jeg få lov til at annoncere gratis på ekstrabladet.dk 🙂

Så derfor er der i skrivende stund en annonce over hvert indlæg for musikken, som altså kan hentes fuldstændig gratis, og som du som lytter har fuldstændig kontrol over, hvad du gør med.

Annoncen, et statisk PNG-billede, ser således ud:

Der er altså ingen penge i dette for mig. Det handler blot om, at jeg vil forsøge at se, om det kan generere et større publikum til musikken. Derudover kan jeg oplyse at annoncen peger på Open Modes last.fm-side – i hvert fald indtil jeg får lavet en hjemmeside, der er præsentabel.

vil du gerne være fri?
Hvis du, af en eller anden grund, helst vil være fri for at se annoncerne, så er der flere måder, du kan gøre det på.

For det første kan du hente Stylish-udvidelsen til Firefox-browseren, der gør det muligt at manipulere hjemmesider ved hjælp af CSS (Cascading Style Sheets). Lav en ny style (du kan kalde den hvad du vil) indeholdende følgende kode:

@namespace url(http://www.w3.org/1999/xhtml);

@-moz-document domain("medieblogger.dk") {
.openmodeads {display: none;}
}

Du kan simpelthen også blot tilføje ?ads=off i slutningen af adressen til det enkelte indlæg, så forsvinder annoncen. Du bestemmer 🙂

8 kommentarer til “Hvad pokker? Er det annoncer på medieblogger.dk?”

Hej Lars

Nej da – jeg er ikke fri for reklamer på Medieblogger. Så længe det er ikke-larmende reklamer som din og for et godt formål (dig) så er det cool med mig.

Congrats siger jeg – hvornår spiller du på Roskilde?. Godt nok havde vi Trentemøller med og Deadmau5 – men hva med Lars Krimi – eller Hang The DJ’s, spørger jeg lige.

Hej Lars

Jeg synes faktisk at det er synd at du har udformet din reklame som et banner. Faktisk virker det som om du har gjort dig umage for at det skal ligne et “ægte” reklamebanner – som dem de voksne laver på internettet ;o). For det første så bliver det filtreret fra af vores bannerblindhed, for det andet giver det jo nogle folk kedelige associationer, desuden fokuserer du på udvekslingen frem for indholdet, med ord som “gratis”, “hent”, “free” og “bedste Mp3-kvalitet” (er det noget positivt?).

Hej Lars

Jeg synes faktisk at det er synd at du har udformet din reklame som et banner. Faktisk virker det som om du har gjort dig umage for at det skal ligne et “ægte” reklamebanner – som dem de voksne laver på internettet ;o). For det første så bliver det filtreret fra af vores bannerblindhed, for det andet giver det jo nogle folk kedelige associationer, desuden fokuserer du på udvekslingen frem for indholdet, med ord som “gratis”, “hent”, “free” og “bedste Mp3-kvalitet” (er det noget positivt?).

Jeg synes du skulle lave en fed PLAY knap på din side og fortælle lidt om musikken – folk skal såmænd nok finde ud af at stjæle den, hvis de ka li den ;o) Lige nu minder det mest om en “Festsange forfattes”-reklame ;o)

Hej Anders

At det blev lavet, som det blev lavet skyldes udelukkende, du muligheder jeg har med det software, jeg har til rådighed 🙂

Og ja, så vil jeg da mene, at det er positivt, at det gives væk gratis og lovligt.

Jeg ser rigeligt med reklamer, der prøver at fortælle mig, at deres produkt er så og så godt. Det vil jeg mene, må være op til brugeren at beslutte 🙂

Jeg fortæller bare, hvor nemt det er at hente og dele 🙂

Svar

..og lad mig da lige tilføje, at det indtil videre blot er et forsøg.

Går det godt, overvejer jeg at få en player ind på siden, men sådan noget kan også hurtigt lande på et skråplan.

Så jeg har valgt at starte ud i det små.

Svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *