Kategorier
Borgerjournalistik Journalistik

8380.dk – det tredje borgermedie online i Århus

Dette er et gæsteindlæg skrevet af Kenneth Ley Milling.

*

I Århus har det tredje borgerjournalist-drevne medie set dagens lys. 8380.dk skal dække, aktivere og sætte fokus på den jyske havnebys nordvestligste forstæder – området i og omkring Trige.

Syv borgerjournalister har – med flyvende start (I luv’ it) – siden februar været i gang med at uddanne sig til borgerjournalister, og har siden 18. maj virket som en egentlig redaktion.

Journalist Birger Agergaard (Agermedia.dk) er endnu en gang motoren bag. Han er ligeledes manden bag de allerede fungerende hyper-local-medier – Aarhusvest.dk og Vibysyd.dk, som igen er “børn” af projektet ‘Bydele.dk‘.

Bag hele projektet står boligforeningerne i Århus, der sammen med Århus Kommune, arbejder for at sætte fokus på nogle bydele, der måske trænger til et image-løft.

Jeg syn’s personligt, at alle parter gør et fantastisk stykke arbejde. Hyper-Local News på denne måde opfylder flere af de journalistiske kriterier, jeg værdsætter i mit nyhedsforbrug. Væsentligheden og identifikationen er pænt meget større for mig på Aarhusvest.dk, end på én af de større danske dagblade. Spørgsmålet er blot, om der er forretning i den slags fremover?

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *