Kategorier
Tendenser

Venstrefløjs-aktivister bruger wiki til håndbog

Den 11. maj skrev jeg om DR Troldspejlets Trold-O-Pedia-leksikon, der baserer sig på wiki-princippet, hvor alle kan bidrage med information.

Via et tweet fra mettechrist er jeg faldet over AktiWiki, der kalder sig selv for “en “open source” aktivisthåndbog”.

Her kan aktivister på venstrefløjen læse og bidrage med information. Forsiden er inddelt i sektionerne “Gade-aktivisme”, “Propaganda”, “Lokalgruppe arbejde”, “Kampagner”, “Seminarer, stormøder og årsmøder”, “Retorik”, “Offentlige arrangementer”, “Medier”, “Fundraising”.

Læs for eksempel artiklen “Hvorfor skriver venstrefløjen så dårligt?“, der er en opdatering af VS’ “Håndbog for barfodsjournalister” fra 1980erne. Uanset om man deler aktivisternes synspunkt og fremgangsmåder, er det da en interessant måde at gribe kommunikationen an på.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *