Kategorier
Design

Politiken har 250 artikeleksponeringer på forsiden – lidt i overkanten?

Kan læserne overskue at blive eksponeret for 250 artikler på en forside? Eller kan man gøre noget for at lette overblikket?

Politiken.dk har, så længe jeg kan huske, været kendt for at have en lang forside. I dag lagde jeg igen mærke til det, da jeg scrollede ned over forsiden. Og det fik mig lyst til at prøve noget, nemlig at tælle antallet af historier, som Politiken eksponerer på forsiden.

Det gælder både artikler på politiken.dk, men også tv-indslag og links til historier på partnersites. Dog ikke links til “statiske” sider, såsom sektionsforsider, temasider etc. Og så er der selvfølgelig gengangere, da den samme historie kan være eksponeret flere steder.

Optællingen er foretaget ved almindelig optælling, og kun ved én gennemtælling, så der er den første fejlkilde 🙂

Anyways, min optælling viste, at Politiken eksponerer 250 historier på forsiden. Nu har jeg hverken PhD eller noget som helst andet inden for dette felt, men det må da siges, at være i overkanten af, hvad læserne kan overskue? Oven i de 250 kommer så alle de andre links, Politiken har på forsiden.

Jeg siger ikke, at Pollitiken er de værste, mens alle andre er dukse, for det er en generel tendens hos onlinemedier, at man forsøger at eksponere så meget indhold som muligt på forsiden. Men giver det reelt nogen effekt?

Eller ville man være meget bedre tjent med at have en meget mere nedbarberet forside, som folk rent faktisk kunne overskue – og så linke til alt sit andet indhold på en artikel-til-artikel basis?

Til de interesserede, kan jeg oplyse, at eksponeringerne fordeler sig således:

Sektion/område Artikeleksponeringer
Venstre spalte 16
Centerspalte 61
Højre spalte 59
Footer-blogs 20
Bundliste: Seneste nyt 15
Bundliste: Seneste nyt erhverv 7
Bundliste: Seneste nyt kultur 7
Bundliste: Seneste nyt internationalt 15
Bundliste: Seneste nyt tjek 10
Bundliste: Seneste nyt sport 10
Bundliste: Mest læste i går 15
Bundliste: Mest læste seneste uge 15
I alt 250

Det er især i den centrale spalte, hvor der er 61 eksponeringer, at jeg mister overblikket.

3 kommentarer til “Politiken har 250 artikeleksponeringer på forsiden – lidt i overkanten?”

Godt indlæg og jeg er meget enig. Har altid syntes at Pol.dk var lidt for uoverskuelig, “information polluted” og “farverig”. Jeg foretrækker de mere minimalistiske sider uden for mange muligheder.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *