Kategorier
Communities Vidensdeling

Lukker JP/Politiken sine communities?

Jeg rendte i en af JP/Politikens Hus’ community-folk, som hævdede, at JP/Politiken ikke havde forlænget samarbejdet med sine community managers/-folk. Det forstod jeg egentlig ikke ret meget af, da jeg troede at niche-sites var noget avishuset satsede meget på efter forbillede i amerikanske mediehuse af samme størrelse.

Dette er et gæsteindlæg skrevet af Kenneth Ley Milling.

*

Rygterne svirrer, og som journalist kan jeg ikke ha’ det… Jeg må have facts, så nu håber jeg, at vi her kan få en opklaring.

Det lader til at JP/Politikens Hus har afskediget/ikke-forlænget de ansatte community managers på de ellers så stort anlagte communities: Decorate.dk, Navlestreng.dk og Ask-alex.dk.

Ifølge hvad jeg har kunnet opsnuse angiveligt på grund af svigtende indtjening og at antallet af sidevisninger ikke har levet op til det forventede.

Forudsat at der er noget om lukke-attitude-snakken, så forstår ikke ikke en dyt.

Ask-alex.dk har 975 tilmeldte brugere
Navlestreng.dk har 7768 tilmeldte brugere
Decorate.dk havde kort efter start 80.000 brugere (ifølge journalisten.dk)

Så sent som 15. december 2008 søgte JP/Politikens Hus en journalist – blandt andet til pågældende ‘niche-sites’, som de selv kalder dem.

Ifølge nævnte artikel bragt i journalisten.dk, hævder direktør Mogens Sejer Iversen desuden, at netop Decorate.dk på sigt skulle tage kampen op med Den Blå Avis. Hvis den ansvarlige community manager er fyret/ikke-forlænget… Hvordan har man så tænkt sig at nå dette mål?

Anyway, inden jeg begynder at skaffe verden ofre i rygte-galgen, kan nogen med mere viden end jeg ikke lige be- eller afkræfte følgende?

1) Lukker de communities eller ej?
2) Hvis ‘Nej’ – hvordan skal de så føres videre?
3) Hvorfor kan jeg i mit hoved høre Rob Curley råbe “Rule of 18 months, rule of 18 months”?

Hit med noget afklaring – hvem ved noget?

Opdatering 05-02-2009 @ 13:45
Der var noget om snakken, JP/Politikens Hus lukker tre community-sites.

4 kommentarer til “Lukker JP/Politiken sine communities?”

Tallene for november 2008 ifølge FDIM

Aks-alex: brugere 59.655 Sidevisninger 338.529
Navlestreng:brugere 142.475 Sidevisninger 901.189
Decorate:brugere 97.069 Sidevisninger 579.244

Alle 3 sites ligger top/midt i feltet, i forhold til top 250. Ville undre mig meget, hvis disse sites bliver solgt fra.

Det kan være at deres forretningskoncept, der udelukkende er bundet op bannere, ikke er så holdbar længere.

Tja, jeg undres jo også over rygterne, med de besøgstal.

Jeg har via Facebook forsøgt at få kontakt til Stinne Bille, der jo tidligt var med i projektet. Jeg har ikke lige hørt fra hende endnu.

/Kenneth

Svar

Nu ved jeg ikke hvordan setupppet omkring indhold er. Andel UGC kontra journalistisk indhold, men at flytte siderne ind under politikken, er vel det man kalder “hospice” strategien. Umiddelbart give det ingen mening, at så store sites ikke kan fungere økonomisk, når man ser på deres trafik tal. Måske de skulle forsøgt med nogle andre forretningsmodeller, før end de syltede dem.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *