Kategorier
Tendenser

Bliv millionær på at blogge, det koster dig kun din integritet – og et lovbrud

Bloggere kan blive millionærer, skriver Business.dk:

I USA har markedsføring gennem blogs længe været populært, hvilket har gjort det muligt for en del amerikanere at leve af at blogge. Ikke blot gennem de traditionelle bannerreklamer, men også ved at modtage penge for at skrive om eksempelvis en ny mobiltelefon eller modtage gaver fra virksomheder, som ønsker, at bloggeren prøver produktet og derefter vil skrive om det.

Det har også længe været kendt i journalistikken, at gaverne sidder løst, hvis en journalist lover at levere en artikel. Det har dog ikke gjort det mere acceptabelt blandt journalister – i hvert fald ikke i mine øjne.

Som eksempel i artiklen bruges den svensker blogger, som hives frem hver gang det skal illustreres, at der kan tjenes penge på blogging: 17-årige Isabella Löwengrip, også kendt som Blondinbella.se.

Jeg har i dag været med til at diskutere annoncer på blogs (se samtalen på Jaiku her), og hvor jeg ikke kan se noget problem med annoncer på blogs, så har jeg det helt anderledes med produktomtaler, hvis ikke bloggeren lige oplyser, at han/hun har fået en økonomisk eller anden form for belønning for at skrive indlægget.

En anden ting er, at det er ulovligt (se blot Kristian Levring Madsens indlæg) at omtale produktet uden at nævne, at der har været en belønning af bloggeren.

Og så kan Cision (som har tilladt sig at konkludere på den danske blogosfære på baggrund af 72 besvarelser) skrive og sige lige så meget de vil. Det er ulovligt, punktum.

En anden ting er, at hvis en blog, jeg følger omtaler et produkt og glemmer at nævne det, og det sidenhen kommer frem – ja, så forsvinder den blog fra min Google Reader, og sikkert også for mange andres. Så er den dømt utroværdig, og så holder den ikke som blog.

Så hvis du som blogger vil være millionær, så overvej TechCrunch-metoden: Brug annoncer, lav konferencer og andre events eller lignende og lav pengene der. Det er tilmed lovligt.

Opdatering @ 13:56:
‘Start snakken!’-bloggen har et godt indlæg om de forskellige ting, der bliver sagt om den danske blogosfære.

En kommentar til “Bliv millionær på at blogge, det koster dig kun din integritet – og et lovbrud”

Hej Lars

Ja – jeg er som bekendt 100% enig.

Betalte omtale på blogs er skidt også selvom de følger Forbrugerombudsmandens påbud om at nævne sponsoren. Jeg skrev lidt om dette emne sidste år http://bloggingpr.wordpress.com/2007/08/15/sponsorblogging/

Herunder også om de par virksomheder som har forsøgt at gøre det til en forretning her i DK http://www.semoblog.com og http://www.bloggerwave.dk (de to virksomheder er nu slået sammen under Bloggerwave)

Men annoncer – tja feel free – jeg gider dem personligt ikke – men man bliver hurtigt “annonceblind” og antallet af effektive annonceblokkere er stigende…

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *