Kategorier
Nyheder

Holy smokes! CBS køber CNET

CNET, som blandt andet står bag CNET News (et teknologi-site med bl.a. nyheds, anmeldelser, test, kommentarer), som jeg læser og følger meget, bliver nu købt af CBS for intet mindre end den vanvittigt imponerende sum af 1,8 milliarder dollars – ifølge valutakurser.dk svarer det til 8,68 milliarder kroner.

Det står at læse på DealBook-bloggen hos New York Times.

“There are very few opportunities to acquire a profitable, growing, well-managed Internet company like CNET Networks,” he said in a press release Thursday. “Together, CBS and CNET Networks will have significant additional exposure to the fastest-growing advertising sector and can accelerate our growth through a number of new content, promotion and advertising initiatives.”

[…]

CBS has picked up smaller Web properties in the last year or so, including Last.fm, a music Web site for which it paid $280 million, according to regulatory filings. It also acquired Wallstrip, an irreverent financial Web program, and DotSpotter, a celebrity gossip site.

But at $1.8 billion, Thursday’s deal for CNET is the biggest by far in its recent Internet expansion.

På Bits-bloggen (også hos New York Times) har Saul Hansell skrevet et indlæg om, hvorfor CBS er en ideel køber af CNET.

På TechCrunch har Michael Arrington, selvfølgelig, også blogget nyheden og i indlægget “Why CBS bought CNET and not the other way around” skriver han lidt mere om købet.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *