Kategorier
Journalistik

Generalforsamling i DONA – hvor var du?

I aftes var der generalforsamling i den, trods navnet, danske forening for online kommunikatører, DONA — det står for Danish Online News Association.

Kim Elmose, som nu er formand i foreningen (TILLYKKE!) havde spugt, om jeg ville være interesseret i en bestyrelsespost, og selvfølgelig var jeg det. Som sagt, så gjort.

Kim afløser Børge Kristensen, som jeg havde den fornøjelse at blive undervist af, da jeg gik på Esbjerg Mediehøjskole, hvor han underviste i, yes du gættede det, netjournalistik.

Jeg fik også talt med Ernst Poulsen, som startede DONA, og som underviste os én dag på Journalisthøjskolen — mere var der åbenbart ikke plads til at give til internettet i faget medieteori. (Men avisernes historie fik vi da styr på.)

Men det er en anden historie. I stedet vil jeg fokusere på fremmødet til generalforsamlingen. Som ikke var prangende. Langt fra.

Hullebulu, hvor var du henne?
Hvor var de journalister og andre kommunikatører, der skriver til nettet, og gerne vil udfordre mediets og tage det nye steder hen? Hvor var bare nogle af de mere end 1.000 (et tusinde!) mennesker, der abonnerer på den succesrige “DONA-liste”, hvor medlemmer og andre interesserede deler erfaringer, viden, tips og så videre? Generalforsamlingen var selvfølgelig annonceret på maillisten.

Ofte, når der er et arrangement, der handler om fremtiden for journalistikken på nettet, så står der DONA på arrangementet på den ene eller anden måde. Og her kommer folk. Men hvorfor ikke til generalforsamlingen, hvor beslutningerne om foreningen bliver taget?

Måske skyldes det, at netjournalisterne og -kommunikatørerne derude ikke kender til foreningens eksistens? Det er selvfølgelig muligt, men så er det noget, vi i bestyrelsen skal have kigget på hurtigst muligt.

Jeg skal nok stoppe formaningerne her — og sige, at det også var den første generalforsamling, jeg var til. Men ikke den sidste.

Fem mål
På generalforsamlingen blev de nye mål for DONA præsenteret (udover den nye hjemmeside, som vi alle glæder os mægtig meget til):

  • Vi vil fortsat arrangere spændende og engagerende medlemsmøder med fokus på net og intranet, i samarbejde med relevante partnere. Målet er minimum 4 møder over det næste år.
  • Vi vil arbejde for at styrke netværksdannelse blandt foreningens medlemmer. Det skal ske gennem sociale aktiviteter (fredagsbar etc), via DONA­-mailinglisten og det nye www.dona.dk, som er under udvikling.
  • Vi vil skaffe flere medlemmer
  • Vi vil skaffe flere indtægter fra salg af bannerannoncer og stillingsannoncer på dona.dk
  • Vi vil produktudvikle DONA-listen, så de enorme mængder af viden som lægges ud bliver samlet og struktureret til glæde og genanvendelse.

Allesammen punkter som jeg støtter op om.

Hvad angår punktet om flere medlemmer, ligger der her klart en udfordring. For måske er kendskabet til foreningen ikke godt nok derude? Jeg kendte ikke til den, før jeg lærte Kim Elmose at kende under mit praktikophold på Ingeniøren tilbage i 2005.

Hvad mener du? Er kendskabet til DONA godt nok? Kender du til foreningen i forvejen? Og hvad kan der gøres?

3 kommentarer til “Generalforsamling i DONA – hvor var du?”

Naturligvis ude og prædike de fagre nye medier for folk, der endnu ikke er helt omvendt. Slår mig som værende den bedst mulige brug af tid, selvom jeg absolut også synes DONA er et sympatisk påfund.

Well, det handler jo om, at have noget ingen andre har. DONA er ikke i gamet for pengenes skyld, og der har foreningen i hvert fald en appeal til græsrødderne.

Det til trods har DONA gennem mange år fået opbygget et nært netværk til nogle af de sejeste webkvinder og -mænd, der rundt om i verden arbejder med webformidling og -nyheder helt ude i frontlinjen hver dag.

Vil du aktivt være med i det netværk (web 2.0) og være med helt fremme, hvor det er rigtig sjovt – så er du medlem af DONA.

Er du typisk dansk lurpasser, der hellere vil sidde i baggrunden og se os andre prøve det nye af, så giver du hellere kroner 10000,- om året for at være med i en ERFA-gruppe, der mødes fire gange om året for at spise østers og drikke sval hvidvin… (Hov, det lyder da også lækkert *s*).

BTW, kontingentet for DONA’s medlemmer er til sammenligning kr. 500,- om året 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *