Kategorier
Journalistik

Craigslist er ikke ansvarlig for annonceindhold

Det burde ikke kræve en tur foran en dommer, men det amerikanske website Craigslist er blevet frikendt ved “U.S. Seventh Circuit Court of Appeals” for ansvar i forhold til indholdet i nogle ulovlige annoncer på sitet, skriver Wall Street Journal.

(Hvis du vil læse den fulde artikel, skal du finde den via Google News — ellers har Reuters også historien)

Dette kan virke som en lille ting, men tag ikke fejl. For en del af denne afgørelse er også, at en hjemmesides indehaver ikke kan holdes ansvarlig for, hvad andre poster på siden. Det vedrører især blogs, brugergenererede medier og andre hjemmesider, hvor brugerne kan komme til orde. Der er da også glæde at spore:

“This is good news,” said Kurt Opsahl, staff attorney for the Electronic Frontier Foundation, a civil-liberties group focused on Internet issues. These types of protections for companies such as Craigslist “are essential to the operation of the Internet,” for the Internet to be “this great engine for speech and this platform for a variety of issues,” Mr. Opsahl said.

Reuters-artiklen forklarer sagens gerne meget præcist:

[…] a three-judge panel of the Seventh Circuit of the U.S. Court of Appeals on Friday found that Craigslist www.craigslist.org) is not the publisher of these ads, as a newspaper would be.

Instead, the Web site is more like an intermediary carrying information from one person to another and, therefore, not liable for its content, the panel said in a ruling that upholds a lower court decision.

The attorneys “cannot sue the messenger just because the message reveals a third party’s plan to engage in unlawful discrimination,” Judge Frank Easterbrook concluded.

Craigslist arbejder, som mange andre, med en model, der fungerer på den måde, at brugerne kan “tippe” indhold, som de mener strider med sidens regler. Og det er altså helt fint, har de nu rettens ord for.

Kim Elmose har tidligere skrevet et godt blogindlæg om ansvar på netmedier.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *