Kategorier
Journalistik

Politiken efterspørger projektleder med journalistisk baggrund

Vil du stå i spidsen for en række af de projekter, der skal fastholde politiken.dk’s position som Danmarks stærkeste nyhedssite?

Jeg har tidligere skrevet om, at jeg tror, vi kommer til at se flere crossovers mellem journalistik og projektarbejde.

I dag har Politikens blogredaktør, og min makker på Online Minds, Kim Elmose sendt en jobopslag ud til DONA-listen — opslaget kommer fra Politiken, men det er Kim, der poster alle de jobopslag og/eller annoncer, der publiceres på listen af forskellige.

I jobopslaget søger Politiken en »projektleder til at stå i spidsen for en række af de projekter, der skal fastholde politiken.dk’s position som Danmarks stærkeste nyhedssite«. I opslaget står også følgende:

Vi forventer:

– at du har dokumenteret erfaring med styring af internet-projekter, herunder ledelse af teknisk stab.

– at du er fortrolig med internet-mediets muligheder, både teknisk og indholdsmæssigt.

– at du har erfaring med at arbejde i en medievirksomhed.

– at du har en baggrund indenfor journalistik og kommunikation og har flere års erfaring med projekter målrettet brugere af en indholds-tjeneste.

Især punkt nummer fire er interessant i denne sammenhæng. En projektleder med journalistisk og kommunikativ baggrund.

I mit blogindlæg tilbage i januar skrev jeg:

Personligt tror jeg, at flere og flere medier vil opdage, at journalistik ikke nødvendigvis behøver være begrænset til artikler, men også kan være services a la mashups, guide til det ene og det andet og så videre.

Derfor tror jeg også, at vi vil se flere “journalistiske projektmedarbejdere”, som får til opgave af udfylde det gabende hul mellem journalistik og teknik, som efterhånden er opstået.

Nu står der ikke noget konkret i jobopslaget om, at det er den vej, Politiken vil, men det ligger lidt i luften, når man skriver, at den nye projektleder vil få som ansvar »at konkretisere og udvikle projekter i samarbejde med redaktionen på politiken.dk og herefter realisere projekterne sammen med programmører og designere«.

Og netop det spiller jo smukt sammen med min pointe ovenfor, nemlig at udfylde hullet mellem journalistik og teknik.

Konkurrencen forbedrer produkterne

Jeg, personligt, har altid ment, at Politiken har været gode til at servere deres journalistik i andre former end som artikler, og det lader til, at der skal oprustes på den front. Og det glæder mig, især fordi det kommer til at skabe konkurrence i markedet for ikke-artikelbaseret journalistik. Og det vil jo alt andet lige give bedre produkter fra de forskellige spillere, som i sidste ende vil gavne alle.

Og hvis du sidder og tænker “Hov! Det lyder da lige som et job for mig!”, så kan du få mere at vide ved at maile Politikens digitale mediechef Michael Arreboe (som tidligere har påstået, at lyd på nettet er dødt — du må meget gerne forsøge at overbevise ham om noget andet) på michael.arreboe@pol.dk.

Ansøgningsfrist er tirsdag den 25. marts kl. 12 på chefredaktionen@pol.dk.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *