Kategorier
Nyheder

Wall Street Journal åbner debatsiderne

Indenfor betaling/gratis adgang til nyhedstjenester på nettet har Wall Street Journal besluttet at give gratis adgang til debat- og kommentarsiderne, skriver Erick Schonfeld ovre på TechCrunch-bloggen.

I blogindlægget er der nogle argumenter for, hvorfor WSJ formentlig forbliver en betalingsside, og en interessant sammenligning: Da New York Times begyndte at åbne op (den er nu helt åben) gjorde man det stikmodsatte og lod nyhederne være gratis og beholde debatsiderne bag betaling.

Selvom jeg som udgangspunkt er forbeholden overfor betalt indhold på internettet, kan jeg dog sagtens se, hvorfor det kan lade sig gøre for medier som Wall Street Journal og The Economist (der har det på nogle artikler), for her har vi med medier at gøre, som gør noget, som ingen andre kan.

Et mainstream medie med betaling: Det virker ikke. Betalt adgang hører nichemedierne til.

En kommentar til “Wall Street Journal åbner debatsiderne”

Jeg tror, du har fat i noget af det rigtige. WSJ kan muligvis få succes med betaling, fordi det at have adgang til deres nyheder og analyser kan have en direkte effekt på ens pengepung, hvis man f.eks. sparer i aktier. Og så vil man gerne betale.

Medier bør i det hele taget kigge mere på fødekæderne for indhold og derigennem analysere, hvilket indhold, der er key for læserne og brugerne, og hvilket der ikke er. Sandsynligheden taler for, at der hvor indholdet virkelig er key, har man en mulighed for at tage betaling i en eller anden form.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *