Kategorier
Events

Den traditionelle redaktørrolle du’r ikke hos Global Voices

Dette er et gæsteindlæg skrevet af Kenneth Ley Milling.

*

(Fra Solana Larsen seminar)

? fra salen: “Hvad er forskellen på dit redaktør job hos Global Voices i forhold til et redaktørjob hos Washington Post eller en anden avis?”
– Der er jo grænser for, hvad jeg kan bede folk om. De er jo frivillige. Der er jo også noget med sproget, når man skriver journalistisk. Der skal være en højere grad af korrekthed i en avis end i en blog. Når de frivillige skriver kan det være svært at skulle punke dem med nyhedstrekanten. Desuden ved mine skribenter i Kina jo alligevel bedre, hvad der er vigtigt i Kina ligenu, end jeg gør. Jeg kan eksempelvis bede skribenten om at bringe et par yderligere links, for at underbygge en dokumentation, fortæller Solana.

? fra salen: “Hvad er jeres regler omkring brug af billeder?”
– Vi har faktisk ikke nogen faste regler. Men det er klart, at vi må ikke bringe copyrightet materialer på sitet, det er klart. Men for eksempel Saddam Hussiens hænging – den bragte vi ikke, svarer hun.

? fra salen: “Hvem er det der læser jeres blogs? Er det primæt de rige vestlige lande, der læser bloggen?”
– Det er klart amerikanske og engelske gæster er hyppige på sitet. Men der er overraskelser. Kina kommer ofte nu too eller nummer tre. Også Malaysia og Indien er hyppigt repræsenteret.

? fra salen: “Hvor arbejder GV sammen med etablerede medier?”
– Det er typisk noget, hvor vi kan bidrage med nogert til avisernes websites. Desværre er ulempen, at de (aviserne) enten selv eller via Technorati laver en automatisk, digital filtrering, der ikke nødvendigvis er kvalitativ. Det gør vi. GV’s film er udvalgt af levende mennekser hos GV.

? fra salen: “Hvorfor linker eller bruger Politiken ikke fra Global Voice’s database?” (henvendt til værten Kim Elmose, Blogredaktør)
– Jeg har faktisk et par gange sendt links og hints rundt til mine kolleger på politiken. Måske kunne man i fremtiden forestille sig, at vi ville trække nogle feeds fra Global Voices. Men det handler jo også om at journalisterne skal kunne se fidusen i det. GV er måske ikke lige i journalisternes bevidsthed, når den daglige historie skal ud over disken, forklarer Kim Elmose.

Solana Larsen og Kim Elmose i ITU
Solana Larsen, Global Voices sammen med Politikens blogredaktør Kim Elmose til seminar i ITU (Foto: Lisbeth Klastrup/DONA)

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *