Kategorier
Events

Solana Larsen live-interviewer Bahrain-redaktør via SKYPE

Dette er et gæsteindlæg skrevet af Kenneth Ley Milling.

*

(Fra Solana Larsen seminar)

Amira Al Hussaini er lokal redaktør for GV i Bahrain, hvor hun har måttet bryde mange barrierer ned i forhold til den journalistik, der traditionelt bruges i Bahrain.

? fra salen: “Hvad er de største udfordringer ved at være redaktør i Bahrain?”
– Det er naturligvis at skulle balance historierne, så de ikke fremstår uredelige og partiske. Det kan være svært med en sværm af skribenter, der virkelig bløder for det de skriver, svarer Amira.

? fra salen: “Hvad er din drøm for GV i fremtiden? Kunne du tænke dig en GV-TV-kanal eller nye websteder eller noget andet?”
– Vi er jo allerede på vej med oversættelser til forskellige sprog, hvor vi på den måde giver stemme til folk, der ellers ikke ville blive hørt. Samtidigt drømmer jeg om at skabe endnu flere bidragydere fra den 3. verden, end der er idag, siger Amira.

? fra salen: “Hvordan bringer du din journalistiske baggrund ind i arbejdet?”
– Blogging er meget friere end almindelig journalistik. Jeg føler mig mere fri simpelthen. Man er helt frigjort for sædvanlige redaktionelle procedurer og sædvaner og formater. Men det er klart, at jeg bibringer jo hele det etiske aspekt ved journalistik. De etiske overvejelser gør jeg nok i højere grad end vores skribenter, svarer Amira

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *