Man kunne jo snart starte en blog, der udelukkende beskæftigede sig med at gå journalisters research efter i kortene.
“Kun 4 procent bruger Twitter“, skriver MediaWatch:
I maj har knap fire procent, eller cirka 143.000 af den voksne befolkning har været på Twitter. Til sammenligning har 53 procent af personer 15 år eller derover besøgt deres profil på Facebook i samme periode.
Det lyder jo interessant, og man vil gerne læse mere. Undersøgelsen må jo findes et sted, og måske journalisten linker til den? Nej:
Det er mediabureauet Mindshare, der har behandlet maj-tallene fra analysebureauet Gemius.
MediaWatch – stedet hvor man spørger, og ingen svarer
Så jeg lægger en kommentar, hvor jeg spørger, om der måske findes et link til undersøgelsen. Intet svar.
Jeg er ikke den eneste, der ligger inde med spørgsmål. Ricki Mae Melchior spørger om, hvordan trafikken er målt. Et meget, meget relevant spørgsmål.
Twitter fungerer nemlig på den måde, at man kan bruge twitter.com, men mange bruger forskellige programmer og applikationer til at bruge Twitter, da Twitter har et åbent API. Det betyder, at man kan lave applikationer, hvorfra man kan skrive til og læse på Twitter. Det er i sin essens altså ikke nødvendigt at bruge twitter.com.
Det står der ikke noget om i artiklen.
Det får Mads Kristensen til i sin kommentar (nummer 3 uden svar fra journalisten) at stille spørgsmålet:
Kan det virkelig passe, at Mindshare ikke er klar over, hvordan Twitter reelt fungerer via API’er og 3. parts applikationer, før de går ud og kommenterer på deres egen undersøgelse? Virker ikke helt gennemtænkt.
Og det venter vi så pænt på at få svar på. Det havde nu været rart, hvis journalisten bag artiklen, havde tjekket de tal og sat sig ind i, hvordan Twitter som tjeneste fungerer, så vedkommende kunne have spurgt dem, der står bag undersøgelsen.
Tilbage står blot, at fire procent af danskerne bruger Twitter. Men vi aner ikke, om det tal passer.
12 kommentarer til “MediaWatch skriver, at få danskere bruger Twitter – men er tallene nu også korrekte?”
Skønt indlæg om journalistisk (mangel på) research og ubesvaret kommentarfunktion. Big no-no! http://tinyurl.com/le72dw (via @larskjensen)
Skønt indlæg om journalistisk (mangel på) research og ubesvaret kommentarfunktion. Big no-no! http://tinyurl.com/le72dw (via @larskjensen)
Et nogenlunde reelt tal kan findes på tweetr.dk – de siger der er lige knap 15000 danske brugere, men jeg fandt fx Stowe Boyd på sitet (han bor i San Fransisco), så det er ikke helt præcist. Omvendt er der muligvis også nogle danskere der ikke er blevet fanget af sitets målere endnu, så det passer velsagtens meget godt.
Hvor mange af de brugere der reelt set er på Twitter dagligt/ugenligt kan jeg dog ikke lige gennemskue hvordan man skal kunne måle – medmindre man er Twitter selv, selvfølgelig.
Og hvad med at skrive journalisten en mail i øvrigt?
Citat Mark Jensen:
Det ville jeg meget gerne, men når jeg klikker på journalistens byline lander jeg blot her:
http://mediawatch.dk/content/ole-enggaard
Ingen e-mailadresse.
Så send ham en besked på Facebook: http://www.facebook.com/ole.enggaard
Måske var det bare nemmere, at han fulgte med i kommentarsporet til de artikler, han skriver – eller at man lukkede for kommentarfunktionen, hvis man ikke har nogen intention om at følge op.
Det er tre kommentarer, så det kan ikke være det uoverskuelige i det, der gør det 🙂
Skønt indlæg om journalistisk (mangel på) research og ubesvaret kommentarfunktion. Big no-no! http://tinyurl.com/le72dw (via @larskjensen)
[…] K Jensen har sat gang i en debat om, hvordan man finder frem til nogle præcise tal på, hvor mange danskere, der er aktive på […]
Det ligner et typisk eksempel på et medie som har hørt at man skal have kommentarer under en artikel for at være web 2.0.
“Det er jo user generated content så hvorfor skal vi selv kommentere, er det ikke brugerne der skal tale sammen?”
Rigtig ærgerligt.
Skrev iøvrigt en mail til Martin Rasmussen fra Mindshare da jeg synes de fremstår som dem der ikke har leveret en ordentlig rapport – men han er på ferie – og deltager så desværre nok hellere ikke i debatten.
Men tak fordi du tog det op – det er jo en vigtig ting at få drøftet. Skal man som journalist selv deltage i debatten under en artikel? Det synes jeg helt klart men alle er vist ikke enige.
Lettere rettelse: Martin har lige skrevet tilbage til mig at Paw er fra Mindshare og deltager heldigvis.
Men vi mangler stadig journalisten som videregiver info..
@publicmind Vi havde den diskussion for noget tid siden: http://bit.ly/MIVVi
[…] ved vi ikke, for MediaWatch linker (igen!) ikke til nogle tal eller til […]