Kategorier
Design

Spectral, skrifttypen designet til longreads

En ny skrifttype på Google Fonts skal gøre de lange læseoplevelser mere behagelige.

Jagten på den helt rigtige skrifttype til lange fortællinger (som læserens øjne skal hvile på i lang tid) svarer lidt til jagten på den hellige gral. Det bliver ved og ved.

Nu kaster Google et rigtig godt bud ind, nemlig skrifttypen ‘Spectral’, der er bygget til lange fortællinger, “longreads”. Ifølge Designmodo er skrifttypen designet af Production Type, da Google bad dem designe “a type for immersive reading”. Du kan også læse mere hos Production Type selv, hvor du blandt andet kan læse, at skrifttypen allerede nu er “free to use across Google Docs, Sheets, and Slides, or in any of your projects”.

Jeg har (indtil videre på forsøgsplanet) lagt skrifttypen på vores Ekstra Bladet Udvikling-blog, og denne artikel om performance og personalisering er et godt eksempel på Spectral, da der er masser af tekst. Et uddrag:

Et eksempel på Spectral
↑ Et eksempel på Spectral ↑

Jeg synes rigtig godt om Spectral, og den klarer både fed, kursiv (jeg har dog en kollega, der er uenig [Twitter]) og forskellige størrelser. Jeg er ikke ekspert i skrifttyper (langt fra), men jeg ved, når jeg finder en skrifttype, jeg kan lide at læse.

Du finder – selvfølgelig – Spectral på Google Fonts, klar til brug.

Ⓜ️

Links:

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *