Kategorier
Tendenser

Nyt essay: Er Virtual Reality mere end hype?

Jeg tror ikke, vi kommer til at se en stor udbredelse af VR-teknologien. Årsagen er brugeroplevelsen.

Fra tid til anden går jeg lidt mere i dybden med et emne her på Medieblogger og skriver, hvad jeg selv kalder et ‘essay’.

Det seneste handler om Virtual Reality og den hype, der har været omkring det – og at jeg ikke tror, teknologien kan leve op til det. Den primære årsag er brugeroplevelsen i Virtual Reality.

Læs essayet »

Virtual Reality (Foto: Pexels / Bradley Hook)

 

3 kommentarer til “Nyt essay: Er Virtual Reality mere end hype?”

Man kan ikke kommentere på essays, så du får mit her. Men ja, jeg tror du har ret.

Først og fremmest minder VR som vi kender det nu om 3D-fjernsyn og de kurvede skærme: Produkter som ingen gad købe, men som producenterne elskede fordi det gav dem en ny ting at reklamere på i en tid hvor fladskærms-tv er blevet mainstream.

Men spørg lige hvor mange der ser 3D på deres hjemme-tv i dag? Ikke mindst fordi brugeroplevelsen også er mildest talt knapt så god.

Den anden årsag er mine børn. Jeg har slæbt et PS 4 VR sæt med hjem til dem. Det tog 30 minutter at slutte til med flere kabler (og man skal kæmpe lidt med det hver gang), det var kun én som kunne spille det ad gangen mens de andre sad og kiggede ud i luften og indholdet skilte sig ikke rigtigt ud (køre / skydespil).

De to gange de har brugt det har det været fordi jeg ville vise dem noget. Lige siden har det stået i en transportkuffert under mit skrivebord. Og ingen har spurgt efter det.

Prøv bare at se samlevejledningen som jeg tog et foto af: https://www.dropbox.com/s/6jccmwfzgm9ytxc/psvr.jpg?dl=0

Til sammenligning er noget som Microsoft Kinect en teknologi som er involverende og opfordre til samarbejde. Den er et kæmpe hit ved hver børnefødselsdag.

Så ja, du har fat i noget når du taler om at det går imod den måde vi bruger ting på at isolere sig. I hvert fald som det er nu.

Dermed ikke sagt at VR ikke vil blive populært inden for specifikke anvendelser. Hololens (ikke rigtig VR) er rigtigt spændende – men det er lidt som droner – man skal have en specifik opgave at løse.

Hej Lars

Tak for din kommentar. Årsagen til den manglende kommentarfunktion er formentlig, at jeg publicerer essays som sider, hvor jeg per default har slået kommentarer fra. Det bliver anderledes fra næste gang 😉

Og ja, du har så ret ang. 3D-fjernsyn. Og din historie med PlayStation 4 VR rammer jo hovedet på sømmet. Kinect har jeg også masser af sjove oplevelser med – sammen med andre.

Jeg tror, VR helt sikkert skal finde sin anvendelse (måske indenfor områder som kirurgi, genetik etc., men det brede gennembrud kommer vi næppe til at se.

// Lars

Svar

Rent mediemæssigt så havde DONA for nyligt en fyr der arbejder med visuelle fortællinger / VR inde til foredrag. Det var meget flot det han havde lavet. Men da jeg spurgte ham om hvordan valutaen for den slags ville være i fremtiden – ift. plagen med eksponeringer i dag, så svarede han, at han ikke svarede på spørgsmål om penge.

Det er jo fair nok, men i mine øjne er vi så ovre i kunst og ikke så meget i noget der giver noget til brugere eller medie.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *