Kategorier
Tendenser

Tyngdepunkt nu som chatbot: All the News That’s Fit to Chat

Chat dig til et overblik over de vigtigste historier lige nu.

En af de kommende tendenser indenfor teknologi og medier bliver (siger de kloge) kunstig intelligens og herunder chatbots. Facebook har åbnet for bots i deres Messenger, der er blandt de store spillere indenfor messaging, og andre har gjort det samme.

I min Messenger har jeg CNNs bot, der giver mig en simpel men brugbar service. Den sender mig en håndfuld af de mest vigtige artikler. Under hver artikel kan jeg enten vælge at læse artiklen hos CNN.com eller få (og det er det smarte) et kort referat af historien. Det får CNN.com ikke noget trafik fra mig ud af, men jeg får en værdifuld service som bruger.

 

Sådan ser CNN i Messenger ud.
Sådan ser CNN i Messenger ud.

 

Nu kommer der så også en dansk spiller ind på scenen. Det drejer sig om nyhedsbrevet Tyngdepunkt (som jeg kun kan anbefale), der sender dig et nyhedsoverblik med links til nogle af de vigtigste artikler.

Det er en fantastisk service, og det er oplagt at lave det som en bot. Så det er, hvad Anders Schäffner (der står bag Tyngdepunkt) har gjort. Og det ser ud til, at man rent faktisk kan chatte med botten; du kan for eksempel bede om fem vigtige nyheder eller om artikler indenfor et givent emne:

 

Sådan ser Tyngdepunkt ud i Messenger
Sådan ser Tyngdepunkt ud i Messenger

 

Er du nysgerrig? Så læs, hvordan du får Tyngdepunkt i din Messenger (Medium / Anders Schäffner, 26. oktober 2016)

 

Læs mere om bots:

? Kan vi bruge bots til journalistik? (Ekstra Bladet Udvikling, 13. april 2016)

? Bots, the next frontier (The Economist, 9. april 2016)

? The Economist explains: What bots are (The Economist, 12. april 2016)

 

Synes du, det hele går lidt for stærkt?

Så læs: Har tech-firmaerne for travlt til, at vi andre kan følge med? (Medieblogger, 20. oktober 2016)

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *