Kategorier
Sociale medier

Knud Romer: Facebook er en kræftsvulst på internettet

Knud Romer er blevet træt af Facebook – læs hans tirade mod det sorte hul

Forfatter Knud Romer er godt træt af Facebook og kalder det en kræftsvulst på internettet.

Her er et par uddrag fra artiklen:

»Det [Facebook] er et stort sort hul, der i dag sluger alt det indhold, som kunne være til glæde for resten af kloden. Alle dine links, tanker, opskrifter, musiknumre, projekter og viden er nu lukket inde, præcis som det var, før vi fik internettet, nemlig i din lille, rådne, sociale klub af venner, der alle er enige med dig. For mig er Facebook enden på internettet«.

[…]

»Du befinder dig i et primærnarcissistisk, psykotisk ekkorum af dig selv. Det hele er en fuldstændig selvidentisk reproduktion i en evig gentagelse af det samme. Det, som var hele meningen med internettet, nemlig de andre, de nye ideer og de andre synsvinkler, forsvinder til fordel for en fuldstændig forblændet identifikatorisk tilgang til virkeligheden. Der er ikke længere nogen, der kan vende din verden på hovedet eller ruinere din livsopfattelse, så du udvikler dig«.

[…]

»Facebook er blevet en social psykose. Mennesket er et flokdyr, og hele vores selvoplevelse, vores adfærd og viden om, hvad der er rigtigt og forkert, er socialt kommunikeret. Facebook driver dette ønske om at blive korrigeret af omgivelserne ad absurdum. Du kan hvert fucking sekund i døgnet blive bekræftet i, om du er sindssyg eller normalt«.

Jeg er – for en gang skyld – enig med manden. Omend er jeg mindre bombastisk.

Læs artiklen og bliv bekræftet, provokeret eller noget tredje.

2 kommentarer til “Knud Romer: Facebook er en kræftsvulst på internettet”

Problemet ligger ikke udelukkende hos Facebook, det største problem er brugerne.
Brugerne har givet Facebook alt for stor “magt”, ligesom den måde hvordan Google er blivet så stor.
 
Begge medier er fået status på et højde hvor “hvis man ikke kan findes på [Facebook/Google] så eksisterer man ikke på internettet”.
 
Alt det information som an giver til de sociale medier er gjort selv om både Facebook og Google påtager sig fuld ret til at bruge oplysningerne som de vil, med undtagelse hvis man har sagt andet.
 
Ja, generalt er menesker er nogle flokdyr…. der går ikke mange dage mellem de gange hvor jeg hører “så du det som jeg postede på Facebook”, det er betragtet som et selvfølge at man tuner ind på Facebook hver gang man er på datamaten 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *