Kategorier
Tendenser

Ole Munk anmelder Twitters nye design, men misforstår vist noget

Designkonsulent og grafisk formgiver, Ole Munk, anmelder Twitters redesign…sådan da.

Twitter-fuglI hvert nummer af Journalisten anmelder Ole Munk (der er designkonsulent og grafisk formgiver, @ole_munk på Twitter) et website. I Journalisten nummer 17 (3. november 2010) er turen kommet til Twitters nye design, som blev rullet ud til alle brugere for ikke så lang tid siden.

Det sker i artiklen “Sangfuglen slår igen“.

Alt i alt er det en fin anmeldelse. Munk er rigtig glad for det nye Twitter design (faktisk rigtig glad), men der er vist nogle ting, han har misforstået. Hvis du har læst artiklen og ikke undret dig over noget, kan du med fordel læse videre her 🙂

Ole Munk skriver:

Svagheder [det gamle design], der sammen med Twitters åbne kode skabte grobund for et mylder af “parasit-applikationer”, som tilbød andre – og ofte bedre – adgangsveje til Twitter-universet.

“Parasit-applikationer”? Det er et utroligt negativt ladet ord at bruge om noget, som Twitter faktisk selv tilskynder ved at stille kode til rådighed. Derved gør de det muligt for alle, der har lysten og kompetencen, til at lave sin egen Twitter-applikation – enten til computeren eller mobilen.

Der er altså tale alt andet end “parasitter”, men tjenester, der til tider har gjort Twitter bedre. For eksempel er “retweet”-begrebet ikke Twitters eget. Det var et fænomen, der startede, og som Twitter så har formaliseret ved at bygge sin egen retweet-funktionalitet.

Samarbejdsaftaler – skriv under her
Munk skriver videre:

Nye samarbejdsaftaler med blandt andet YouTube og Flickr betyder, at også lænkede fotos og video kan ses direkte i højrepanelet. En stor gevinst for brugeren, samtidig med at Twitter.com bliver mere interessant for annoncører, idet fremtidige besøg på sitet må formodes at vare længere.

Der er to ting galt her. For det første er der ikke tale om “samarbejdsaftaler” med tjenester som YouTube og Flickr. YouTube har for eksempel sit eget API (YouTube APIs and Tools hedder det), ligesom Twitter også har (læs mere om Twitters API). Flickr har også et API (Flickr API). Det gør det nemt at vise YouTube-videoer eller Flickr-billeder på andre sites – og det kræver ikke en “samarbejdsaftale”. Det var vist noget, man gjorde i den gamle verden 🙂

Tip: Hvis du ikke ved, hvad et API er, kan Wikipedia hjælpe dig. Kort fortalt går det ud på, at du kan lave services/applikationer, der fungerer op imod/sammen med en anden service, for eksempel Twitter.

For det andet: Annoncer. Twitters Biz Stone (@biz på Twitter) har tidligere været ude og sige, at man ikke vil have decideret annoncering på Twitter.com:

The idea of taking money to run traditional banner ads on Twitter.com has always been low on our list of interesting ways to generate revenue. However, facilitating connections between businesses and individuals in meaningful and relevant ways is compelling. We’re going to leave the door open for exploration in this area.

Så ingen annoncer, men en facilitering af forbindelserne mellem virksomheder og privatpersoner.

Mobilt redesign og dansk SMS
Ole Munk slutter af med et PS:

PS: En tilsvarende forbedring af Twitters mobil-applikation lader vente på sig, ligesom det fortsat ikke er muligt at tweete fra Danmark uden at være online. Hvorfor vi på dette punkt halter bagefter for eksempel Saudi-Arabien, Sri Lanka og Sverige er et spørgsmål, jeg har kvidret højlydt og længe om, uden at få svar.

Da Twitter redesignede sin iPad til at understøtte nye features, blev der også rullet en opdatering ud til iPhone-applikationen. Denne opdatering indeholdt dog ikke de ting, der gør iPad-udgaven specielt, formentlig fordi de ingen mening giver på et så lille display, som iPhonen er udstyret med sammenlignet med iPaden.

Derudover kan det nævnes, at Twitter-applikationen (som oprindeligt hed Tweetie, inden den blev købt af Twitter) længe har givet en bedre Twitter-oplevelse end det gamle design på Twitter.com. Derfor er det måske en anelse i overkanten at forvente et lignende redesign af iPhone-app’en – især når den nu fungerer så glimrende.

At det ikke er muligt at SMS’e til et dansk nummer kender jeg ikke årsagen til – muligvis fordi det er for dyrt at have en sådan tjeneste kørende i Danmark, men der er nu godt nyt til herr Munk:

Good news !, if your country and carrier is not listed here you can use our UK based one-way long code to post messages to Twitter. Send your Tweets to : +447624800379. However, all subscribers using this code (even in the UK) may be charged international messages rates.

Derudover har Twitter også et mobilsite på m.twitter.com, som virker fint på alle mobiltelefoner.

Værsgo’ Ole 🙂
…så må du leve med den internationale takst, hvis du vil SMS’e.

2 kommentarer til “Ole Munk anmelder Twitters nye design, men misforstår vist noget”

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *