Kategorier
Om Medieblogger Tendenser

dk.hadnews.com kopierer Medieblogger, bør jeg være utilfreds med det?

HadNews lever af automatisk at kopiere især blogindlæg ind, bl.a. fra Medieblogger. Det har jeg det fint med, men er det i orden?

Ved et rent tilfælde (jeg kan ikke engang huske hvordan) faldt jeg over dk.hadnews.com, en dansk gren af et åbenbart ret internationalt site, der bliver holdt opdateret ved automatisk at aggregere indhold fra især blogs.

Jeg har lagt mærke til, at det egenhændigt er Medieblogger, der vedligeholder Web & Tech-kategorien på den danske HadNews.

Umiddelbart blev jeg lidt fortørnet, men efter at have vendt det lidt, tror jeg faktisk ikke, jeg er så utilfreds med det. Det er der flere grunde til:

  1. Mediebloggers indhold når længere ud. I bunden står der “Source: Medieblogger” med et link til medieblogger.dk, så folk kan se, hvor indholdet kommer fra.
  2. Der er byline på, så man kan se navnet på den person, der har skrevet indlægget.
  3. Da det blot er RSS-feed’et fra Medieblogger, man har nuppet kommer der efter hvert indlæg links til 5 relaterede indlæg på Medieblogger – det vil sige, at det faktisk eksponerer 6 historie på Medieblogger og giver flere indgange ind til det indhold, jeg og de andre bloggere her på Medieblogger har skabt.
  4. Kommentarer bliver ikke vist.
  5. Jeg har ingen kommerciel interesse i Medieblogger.

Så alt-i-alt er jeg faktisk ikke særlig utilfreds, selvom det havde været fedt med en “Hey, vi bruger lige dit feed her, håber det er okay”-mail, for selvfølgelig er det okay.

Men jeg kan omvendt godt forstå, hvis andre bloggere er knapt så glade, især hvis de ikke har de 5 links til relaterede indlæg, som forresten er skabt af “Simple Tags”-plugin’et til WordPress. Specielt når man tager med i overvejelsen, at HadNews lige tilsætter indholdet nogle annoncer.

Hvad mener du? Er det i orden, at HadNews blot opretter et aggregat-site, hvor man kan læse hele blogindlæg?

PS: Jeg kiggede lige i FeedBurner-statistikken, og jeg har fået 4 (count ’em, fire) sidevisninger på dk.hadnews.com, så det er ikke kolossale mængder trafik, vi her taler om – men mere konceptet, som jeg ser som et tegn på det “desintegrerede” internet, som Edward O’Hara (der desværre ikke er blandt os længere) tidligere har snakket om.

5 kommentarer til “dk.hadnews.com kopierer Medieblogger, bør jeg være utilfreds med det?”

Jeg syntes ikke det er i orden at vise HELE indlæg fra andres feed, ej heller billeder. Men hvis man som f.eks. Overskrift.dk eller Blogbot.dk kun bruger overskriften, og et kort uddrag, så syntes jeg det er helt ok. Og rent brugermæssigt er det super med disse RSS “samlingspunkter”, så jeg kun behøver følge med på min ynglingsblogs ét sted…

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *