Kategorier
Nyheder Tendenser

Derfor skal jeg have en iPad (3G)

Apples iPad får allerede nu kritik, skønt den blev præsenteret i går og endnu ikke er i handlen. Jeg skal dog klart have en alligevel.

Foto: Engadget
Foto: Engadget

Ja, i går brød Apple-chefen Steve Jobs så tavsheden og bekræftede rygterne om en Apple tablet, der kommer til at bære navnet ‘iPad’. Allerede her på andendagen mangler det ikke på udsagn om, at iPad’en skuffer og ikke bliver nogen revolution.

Til det kan man jo starte med at sige, at dem, der har kaldt den revolutionerende (inden de vidste noget om den vel at mærke) er de samme, som nu siger det modsatte. Sådan er det med folk, der gerne vil høres. Derudover kan man lave en sammenligning med fodboldholdet Real Madrid. I sommerens transfervindue købte de stort ind og købte blandt andet Christiano Ronaldo fra Manchester United og Xabi Alonso fra Liverpool FC. De forskellige indkøb betyder, at Real Madrid på papiret nu har så vanvittigt stærkt et hold, at mange ser det som en skuffelse, at det ikke er dem, men FC Barcelona, der topper ligaen – og hver gang Real Madrid sætter point til er det helt forfærdeligt.

Anyways, nok med fodbold – tilbage til iPad’en. For jeg skal have en, når den kommer. Og det er der flere grunde til.

For det første fordi jeg ikke ser iPad’en som en direkte erstatning for min iPhone eller min bærbare computer, som nogen nok gerne vil gøre iPad’en til. Der, hvor iPad’en kan overtage rollen fra både min iPhone og computer er om aftenen eller morgenen, når jeg sidder og læser nyheder og andre artikler. Her kan jeg slippe for enten at skulle starte en computer op eller at skulle sidde og kigge på min iPhone-skærm, som alt andet lige er noget mindre end de 9.7″, som iPad kan præstere.

Så til artikellæsning, billedgallerier, videoer og lignende vil jeg klart bruge min kommende iPad.

Ingen Flash-understøttelse. Ja tak!
“Den understøtter ikke engang Flash”, lyder noget af kritikken. Det er jeg personligt glad for. For er der noget, der er hårdt for et batteri, så er det at levere strøm til en CPU-processer, der skal håndtere en Flash-præsentation. Det giver altså mere batterilevetid. Og det vil jeg hellere have end Flash. Samtidig betyder det også, at jeg går udenom Flash-bannere, som irriterer mig grænseløst. Ikke fordi de er bannere, men fordi de er tunge, tager tid at loade og alt for ofte siger lyd og spiller video uden at blive direkte og bevidst bedt om det. Dem kommer jeg ikke til at savne.

“Den kan jo ikke multi-taske”, lyder en anden kritik. Det kan min iPhone heller ikke, og det savner jeg ikke. Skiftene mellem applikationerne går tjept og igen er det også en gevinst for batteriet, at det ikke skal levere strøm til applikationer, der ligger og kører i baggrunden.

Tag nu for eksempel Nokias N86-telefon. Den lukker ikke bare applikationer og services, når man trykker på den røde knap. Næ nej, men skal trykke “Valg” og finde “Afslut” i menuen. Trykker du på den røde knap, lukker du godt nok programmet, men det bliver liggende i baggrunden, hvor det lige så stille ligger og sluger strøm. Single-tasking, som på en iPhone, fungerer godt for mig – jeg savner ikke at kunne have flere bolde i luften på en gang.

“Det er jo bare en forstørret iPhone”. Ja, både og. Det er en behagelig, håndholdt enhed hvor man blandt andet nemt kan surfe på nettet og gøre de “lettere” opgaver, som man vil bruge sin computer til. Derudover bruger iPad’en ePub-standarden (Wikipedia, som er en åben standard (ja, ÅBEN) for e-bøger. Altså et alternativ til Amazons lukkede Kindle-format.

Folkens, det handler om behov
Jeg skal kort fortalt have en iPad, fordi den rammer et behov hos mig. Har man ikke behov for at sidde med en tablet og være på nettet og hvad man nu ellers vil bruge en iPhone (og i lidt sjældnere tilfælde en bærbar) til, jamen så skal man måske bare ikke have en iPad. Bliver det som med iPhone, så er det noget, som mange vil anskaffe sig, når de har set en anden (formentlig i omgangskredsen) sidde med den og rent faktisk har set, hvad den kan, og hvordan den er at betjene. Det var sådan, jeg besluttede mig for at købe iPhone, og det fortryder jeg ikke en milliontedel af et sekund.

Når alt dette er sagt, så venter jeg dog den ekstra måned, så jeg kan få 3G-modellen. Jeg vil have en hurtig dataforbindelse, når jeg ikke er i nærheden af trådløst internet.

10 kommentarer til “Derfor skal jeg have en iPad (3G)”

Enig, det er problematisk, at man skal have et nyt dataabonnement. Det ville være fedt, hvis man eksempelvis kunne købe en billig dataforbindelse i tilkøb til sit nuværende mobilabonnement.

Svar

Hmmmm, ganske sikker på at jeg har sådan en til mit normale mobil abonnement, der tillader at jeg f.eks. bruger mobilen trådløst som internetforbindelse fra den bærbare, når jeg en sjælden gang har brug for det.

Og jeg har enda TDC 😛

Hej Lars
Jeg må indrømme, at jeg er skuffet over iPad, ikke fordi jeg har haft de store forventninger. Faktisk kun én!: Det var at iPad skulle revolutionere marked for ebøger: At iPad skulle slå ebøger igennem i Danmark… Men desværre, så er det bare endnu en skræm man ikke kan holde ud at læse på i længere tid. Det fede ved Amazons kindle er dens epaper-skræm der ikke udstråler lys og dermed ikke irritere øjne. Men det gør iPad'en, så man lige så godt kan læse på sin computerskræm.

Udover den ting, så er jeg som altid imponeret over den altid suveræne brugervenlighed og design, som Apple altid står bag!

Men som afløser for netbooks, så tror jeg virkelig at iPad har en stor fremtid, men ikke for Kindle!

God blog iøvrigt!

Hej Peter

Jeg tror, du har ret. Bøger med rå tekst vil jeg foretrække at læse på min Kindle. Hvis jeg skal læse en bog eller en avis på iPad, så skal der mere end bare tekst og statiske billeder til.

Så jeg er helt enig hvad bøger angår 🙂

Vh Lars

Svar

Hej Lars.

Jeg skriver, fordi jeg undrer mig på god, gammeldags manér.

Jeg er den typiske "Apple-hader" af de gængse grunde. Her er det især den manglende multitasking, jeg tænker på.

Jeg kan til nød forstå, at man ikke har det behov på sin telefon, men det virker helt absurd for mig på en tablet.

Det virker absurd at skulle lukke webbrowseren for at tjekke en email, at skulle lukke kalenderen for at skrive en lille note, eller at skulle lukke email-programmet for nu at tjekke i kalenderen, om man allerede har lavet en aftale den pågældende dag.

Så ud af oprigtig nysgerrighed, vil jeg spørge dig: Hvordan kan det ikke være irriterende?

Det nævner du nemlig ikke noget om i dit indlæg om iPhone 3GS.

Jeg undrer mig også over billigelsen af, at Flash ikke er understøttet. Så vidt jeg kan huske, har jeg aldrig brugt en browser, hvor man ikke kan slå det fra.

Hvordan kan det nogensinde blive en god ting ikke at have valget?

Som du kan høre, har jeg et par ben i siden på iPad'en. Det ændrer dog ikke på, at jeg er glad for at den er kommet frem. Jeg håber, at det kan gøre den form alment kendt, og at folk tager idéen om en tablet til sig. Det har formen fortjent.

Idéen om at kunne slappe af i sofaen med en enhed af den størrelse er super. Jeg har i hvert fald selv glædet mig i lang tid til at netbooks begyndte at komme i tablet-form.

Jeg håber, at du bliver glad for den. Hvis de to punkter ikke går en på, tegner iPad'en til at kunne give en fantastisk brugeroplevelse.

Mvh.

Martin Ove

Angående multitasking er det slet ikke noget, jeg savner på min iPhone. Det sparer batteri (bare spørg folk, der har en Nexus One, hvor hurtigt de applikationer, der bliver hængende i baggrunden dræner batteriet) – og det fungerer nemt at skifte mellem applikationer — når du vender tilbage til en applikation er den præcis der, hvor du efterlod den.

Derudover vil jeg bare lade David Carr snakke – han har nogle meget rigtige pointer omkring multitasking i dette videoklip, som jeg vil anbefale alle at se, hvor de tunge drenge diskuterer iPad'en:

[youtube Ysq7mmGaWoU http://www.youtube.com/watch?v=Ysq7mmGaWoU youtube]

Ang. Flash er det ikke noget, jeg kommer til at savne specielt. Du kan have en pointe i, at brugeren måske bør have valget. Men Apple spiller på, at vi får en fremtid, hvor HTML5 vil erstatte Flash – og så spiller man semi-højt spil og fjerner understøttelsen – fordi Flash bliver ved med at være der, hvis man understøtter det.

Jeg var også engang inkarneret Apple-modstander, indtil jeg prøvede et af deres produkter. Nu fremstår min Nokia-telefon som et levn fra fordums tider. Apple-produkternes helt store fordele ligger i softwaren, som Walter Mossberg også siger i videoen overfor.

Specs betyder mindre, når man har oplevet brugeroplevelsen på eksempelvis en iPhone. Hvis Apple gør det samme med tablet-markedet, ja, så ser det svært ud for HP og deres Windows-drevne "Slate"-tablet.

Bedste hilsner,
// Lars

Svar

og med den nye opdatering, AIRPLAY 😀 det er så vildt. iPad’en er nu et totalt medie center 😀 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *