Kategorier
Nyheder

Microsoft-FDIM-forklaringen: Microsoft-applikationer bliver inkluderet i FDIM-listen – Regelændring på vej

Hvorfor står der pludselig Microsoft over alt i toppen af FDIMs liste? Og hvorfor forsvandt et af siderne igen? Formanden for FDIMs metodeudvalg kommer med forklaringen her.

FDIM og Microsofts logoer

Faste læsere af denne blog har muligvis læst indlæggene ‘Microsoft overtager FDIMs liste‘ og ‘Et Microsoft-site fjernet fra FDIM-listen‘ om, hvordan Microsoft pludselig indtog flere pladser i toppen af FDIMs realtids-tal på realtime.fdim.dk – og hvordan den ene pludselig forsvandt igen.

Jeg har for lidt siden talt med Carsten Andreasen, der sidder som formand for FDIMs metodeudvalg og til dagligt arbejder i Danmarks Radio, omkring situationen.

Årsagen er, først og fremmest, at Microsoft gerne ville have nogle bedre tal (FDIM-tal i stedet for egne tal, da FDIM-tallene er officielle) at give til mediebureauerne.

live.messenger.dk
Forklaringen er for det første, at den side (‘live.messenger.dk’) der var på listen, og så blev fjernet igen, er Microsofts Messenger-applikation. Altså tal for de bannere, der er i Messenger, og som alle, der bruger programmet sikkert kender til.

Dette betyder dog, at man introducerer et program/applikation i en liste, der ellers kun inkluderer websites, og det var her, jeg ikke forstod, hvad der foregik.

Der bliver imidlertid lavet om på dette ved en ændring i FDIMs regelsæt, således at Messenger-applikationen også kan tælle med på listen. Ændringen skal godkendes af bestyrelsen og herefter i høring hos medlemmerne. Ifølge Carsten Andreasen burde ændringen være på plads i næste måned, altså december.

I den forbindelse omdøbes tjenesten fra ‘live.messenger.dk’ til ‘Windows Live Messenger’.

windowslive.dk
Hvad angår ‘windowslive.dk’, som i øjeblikket ligger nummer 1 og viderestiller til en underside på ‘microsoft.com’, så dækker den over alle Microsofts online-tjenester under Live-parablyen. Det er blandt andet:

  • Web Messenger (den browser-baserede messenger)
  • Hotmail
  • Skydrive
  • Billeder

At der står ‘windowslive.dk’ betyder ikke, at dette site har al den trafik, det er blot den side, der nævnes, da den “samler op” på de forskellige tjenester i parablyen, så at sige.

Dette bliver, ifølge Carsten Andreasen, kommunikeret ud i morgen torsdag, således at det fremgår tydeligt, hvad der er tale om her.

3 kommentarer til “Microsoft-FDIM-forklaringen: Microsoft-applikationer bliver inkluderet i FDIM-listen – Regelændring på vej”

Herligt at få lidt opklaring på de her ting.

Det er også meget prisværdigt at de ændrer reglerne, men man sidder lidt med opfattelsen af at de gør det her for at please Microsoft. Forhåbentlig vil nogle af FDIMs medlemsrepræsentanter udfordre disse regelændringer.

Problemer med Messenger er at den er et totalt opgør med ideen om at vi kun tæller trafik med aktiveres ved bevidste brugerhandlinger, f.eks. kliks. Nu bliver det åbenbart således at alt hvad vi kan poppe op på brugerens computer er legitim trafik.

Men noget som jeg glæder mig ekstremt meget til er et indblik i hvordan trafikken på Microsofts tjenester udvikler sig sådan helt generelt. Det bliver især interessant at se hvorledes Redmont vil reagere hvis graferne for deres tjenester pludselig begynder at dale. Mon de vil bryde sig om de overskrifter som de helt uomtvisteligt vil medføre.

Nu har jeg ikke læst FDIMs regler, men, det undrer mig at man kan kombinere flere uafhængige sites under det samme overskrift. Det slører da tallene.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *