Kategorier
Nyheder

Illustreret Videnskabs ‘Historie’ muligvis på vej med onlinearkiv

Illustreret Videnskabs ‘Historie’-blad håber at kunne lancere et fuldt søgbart onlinearkiv inden årets udgang.

Som historieinteresseret læser jeg hvert nummer af Illustreret Videnskabs ‘Historie’. Men lige så godt som bladet er, lige så meget savner jeg noget godt indhold på bladets website, historiebladet.dk.

Det lader det imidlertid til, at der bliver rådet bod på i løbet af i år.

I det nye nummer har en læser nemlig spurgt, om de ligger inde med et indeks over indholdet i samtlige numre, hvortil redaktionen har svaret:

Vi er i færd med at relancere vores hjemmeside. Og inden året er omme, håber vi blandt mange andre nyskabelser at kunne præsentere et fuldt søgbart indeks for vores abonnenter.

Især det faktum, at indekset bliver fuldt søgbart glæder mig, da en god indeksering er livsnødvendige for onlineinformationer.

Ved at lægge artiklerne ud får ‘Historie’ også en interessant lang hale af gode artikler om vigtige begivenheder i historiens gang. Det bliver spændende at se, om de også vil bruge disse til at markedsføre sig overfor kommende abonnenter, sælge adgang til dem (via eksempelvis mikrobetaling) eller lade læsere købe et “online only”-abonnement.

Jeg havde overvejet at starte mit eget indeks, så jeg nemt kunne finde den historie, jeg havde lyst til at læse om, men det vil jeg nu indstille og vente og se, hvad folkene bag kommer med.

3 kommentarer til “Illustreret Videnskabs ‘Historie’ muligvis på vej med onlinearkiv”

Det kunne være interessant, om deres artikler både bliver tilgængelig i en kronologisk liste efter udgivelsesdatoen og så kronologisk i forhold til begivenhederne, artiklerne omhandler!

Ja, det kunne være skægt. Og også at få hele skidtet geotagget, så man kunne sidde på ét kort og vælge sine historier derfra, måske i forbindelse med planlægningen af ferien?

Svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *