Kategorier
Net-TV

DR vil gerne lave YouTube – men kan ikke finde ud af det der “embed”

DR vil gerne sammenligne deres Pirat TV med mægtige YouTube. Men det kniber nu lidt med funktionaliteten på DR’s nye satsning.

Søren Johannesen har skrevet indlægget “DR Pirat TVs underlige fortolkning af ordet embed“, som jeg lige vil anbefale dig at læse.

Det går i al sin enkelthed ud på, at DR har startet det såkaldte “Pirat TV“, blandt andet i et forsøg på at få fat i flere unge, og at man faktisk sammenligner Pirat TV med YouTube.

Forskellen på YouTube og Pirat TV er imidlertid til at få øje på: På YouTube kan du embedde/indlejre en video, så videoklippet kan afspilles på dit eget website eller din blog. Sådan fungerer det ikke. Der får du blot et billede af videoklippet. Dine læsere kan så klikke på det billede for at blive ført til Pirat TV for at se indslaget.

Læs hele Sørens indlæg.

8 kommentarer til “DR vil gerne lave YouTube – men kan ikke finde ud af det der “embed””

Hej Mads

Jeg kan godt se din pointe, men det der er så spøjst ved netop DR’s Pirat TV er, at de påstår at have en embed-feature – men slet ikke har det.

Og det skærer bare endnu mere, når man selv betragter det lidt som YouTube.

Svar

Hej Mads

Det kommer jo an på, hvordan du definerer “succes”. Hvis du taler om økonomisk og kommerciel succes, så nej, ikke umiddelbart. Men hvis du taler om at have mange seere, gøre en forskel og “nå ud”, så ja.

Svar

Jeg vil, i al beskenhed, betragte ekstrabladet.tv som en succes.

Der er en hel del, der ser med (jeg kan ikke de præcise tal), klippene inkluderes også i “almindelige” artikler på ekstrabladet.dk, holdet er hurtigt ude og hårdtarbejdende, optagelser har været vist på “rigtig” tv, fordi de ikke selv havde nogle billeder, og der bliver også sendt live — i en kombination af live-feed’et, Cover it Live og (indtil videre kun en gang) Facebook Connect.

Det synes jeg da er en succes historie.

Svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *