Kategorier
Tips

Internettet hjælper dig med at finde den næste bog, du skal læse

BookSeer og What Should I Read Now er to hjemmesider, der hjælper dig med at finde den næste bog, du skal læse.

Du er lige blevet færdig med at læse en rigtig god bog og tænker nu: “Hhhmm.. Den bog var fantastisk, jeg vil gerne læse mere i stil med den. Men hvilken? Hvor starter jeg?”

Du starter såmænd på BookSeer. Her indtaster du blot, hvilken bog, du netop er blevet færdig med, og så foreslår den dig hvilke bøger, du kan gå i gang med at læse nu. Hvis jeg nu for eksempel er blevet færdig med at læse “Democracy in America” (det er løgn, det er jeg ikke – endnu), foreslår den mig disse bøger. Elegant, simpelt og smart.

Jeg læste om BookSeer hos Phil Bradley, som også linker til nogle andre lignende services, blandt andet What Should I Read Next, som også fungerer godt – jeg løb dog ind i nogle irriterende “Internal Server Error”-problemer.

En fordel for impulskøberne er, at What Should I Read Next linker direkte til Amazon (både engelsk og amerikansk) [Opdatering: Jeg har lige opdaget, at BookSeer også linker til Amazon (den engelske, .co.uk)]. Eksempel med Bram Stokers Dracula (som jeg rent faktisk har læst).

What Should I Read Now, og formentlig også BookSeer, trækker på en database, der ligger bagved og indeholder disse mange titler. I skrivende stund indeholder What Should I Read Now, ifølge dem selv, mere end 65.000 titler, og hvis man registrerer sig som bruger, kan man oprette sin egen favoritliste. Ikke nogen dum idé, hvis man som mig er “book-a-holic”.

Jeg er imponeret, og kommer til at bruge disse to services meget i fremtiden. Hvad gjorde man dog før internettet kom væltende?

En kommentar til “Internettet hjælper dig med at finde den næste bog, du skal læse”

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *