Kategorier
Tendenser

Teknologi-giganten Cisco har 26 kanaler på Twitter

I går efter vores generalforsamling i DONA, sad jeg sammen med Asbjørn Poulsen (Twitter: appoulsen), Mark Jensen (Twitter: marks), Stefan Bøgh-Andersen (Twitter: nitoen) og Ernst Poulsen (Twitter: ernstpoulsen) og talte om Twitter — mikroblogtjenesten, som er på manges læber i øjeblikket.

Vi talte blandt andet om det som stor virksomhed/mediehus at have en profil og specialiserede profiler kontra en mere generel profil, som for eksempel tv2danmark-profilen, der indeholder alskens nyheder fra tv2.dk, og som jeg ikke er vild med. I det hele taget har jeg det, personligt, svært med Twitter-profiler, der udelukkende kører via TwitterFeed og blot poster indhold fra et RSS-feed, i dette tilfælde TV 2’s nyheder, især hvis det er et meget generelt RSS-feed, så vil jeg hellere have det specialiseret på fx IT-nyheder.

Det kan dog lykkes i nogle tilfælde, men jeg vil mene, at det er svært at få til at blive en succes med meget generelle feeds.

I tråd med generelt kontra specialiseret indhold på Twitter har jeg netop opdaget (selvom det ikke er nogen super-nyhed), at teknologivirksomheden Cisco (Wikipedia) har indtaget Twitter med intet mindre end 26 forskellige kanaler.

Blandt andet er Twitters presseafdeling (CiscoPress) med, og de bruger, i sagens natur, meget tid på at fremhæve hvem fra Cisco, der er på Twitter.

En kommentar til “Teknologi-giganten Cisco har 26 kanaler på Twitter”

Enig. Som Twitter-bruger er kernen at følge andre mennesker.

Det kan dog give mening at supplere med Breaking News, hvis man er nyhedsjunkie. Det lever CNN højt på, og de har netop rundet 750.000 followers. Da jeg tjekkede for et par uger siden lå de på ca. 500.000 brugere, og øgede på det tidspunkt med 30.000 followers om dagen. Det må på et tidspunkt kunne ses i brugertallene på cnn.com.

Men, selv om mediehusene måske ikke skal forvente mange followers kan der måske godt være en fordel i at sende et generelt feed ud på Twitter. (Det koster jo ikke noget).

I øjeblikket har jeg selvfølgelig en søgning kørende på “Fogh” i Tweetdeck, og her dukker nyheder fra andre lande (f.eks. Tyrkiet) op ret hurtigt. Det er faktisk ikke nogen helt skidt overvågningsfunktion, så længe Twitter kan følge med til de stadigt voksende mængder af indhold.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *