Kategorier
Nyheder

Forbrugerrådet om Facebook: Brug ikke applikationerne

Via artiklen “Sådan bliver du sikker på Facebook” på ekstrabladet.dk fandt jeg Forbrugerrådets “15 gode råd til facebookbrugerne“.

Her anbefales det, at brugerne holder sig fra applikationer:

Brug ikke applikationerne (fx elektroniske spil gimmicks), da det er svært at gennemskue, hvem der står bag og dermed får adgang til dine og dine venners oplysninger.

Det er måske lidt af en stramning, der er jo masser af uskyldige applikationer derude, for slet ikke at nævne de brugbare. Jeg ville måske have skrevet:

Overvej din brug af applikationer (fx elektroniske spil og diverse gimmicks), da ikke alle applikationer er til at stole på. Kig derfor på, hvem der står bag applikationen og hvem af dine venner, der har tilføjet applikationen — og hør dem eventuelt om deres erfaringer. Er du i tvivl, er det mest sikkert at lade være med at installere applikationen.

Selvfølgelig skal der udvises forsigtighed (og jeg er enig med mange af Forbrugerrådets punkter, og det er vigtigt at folk får denne form for invitation), men det er samtidig også ærgerligt, at de brodne kar ødelægger det for dem, der har rent mel i posen, så at sige.

Og så skal Forbrugerrådet have ros for at linke til Lars Damgaard Nielsen guide til privatliv på Facebook.

2 kommentarer til “Forbrugerrådet om Facebook: Brug ikke applikationerne”

Ja, de må se at få dig inviteret på TV og snakke om privatliv på Facebook 🙂

Svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *