Kategorier
Communities Nyheder

Der var hold i rygterne: JP/Politikens Hus lukker tre community-sites

Der var noget om snakken, da Kenneth Ley Milling den 2. februar her på Medieblogger skrev, at han havde hørt rygter om, at JP/Politikens Hus ville lukke community-sites’ne Ask Alex, Navlestreng.dk og Decorate.dk.

Journalisten skriver nu: JP/Politikens Hus lukker tre internet-sites:

JP/Politikens Hus lukker sine tre internet-sites decorate.dk, navlestreng.dk og ask-alex.dk som selvstændige sites og forretningsområder og lægger dem i stedet ind under andre af mediehusets hjemmesider. Det fortæller Jyllands-Postens bladdirektør Klaus Høeg-Hagensen til Journalisten.dk.
(Opdateret)

»Det gør vi fordi, der er meget langt til, at vi får en ordentlig indtjening på de tre sites,« siger Klaus Høeg-Hagensen.

Som konsekvens af beslutningen er en del af medarbejderne blevet afskediget, mens andre er blevet tilbudt job andre steder i JP/Politikens Hus.

2 kommentarer til “Der var hold i rygterne: JP/Politikens Hus lukker tre community-sites”

Jeg undrede mig, da jeg hørte rygterne – og jeg undres nu, hvor jeg har fået de fakta, jeg efterlyste i blogposten forleden.

Jeg fæstner blikket på JP’s Klaus Høeg-Hagensens udtalelse på journalisten.dk om, hvorfor de tre communities lukker:

“Det gør vi fordi, der er meget langt til, at vi får en ordentlig indtjening på de tre sites.”

Underforstået – Der HAR været en mindre indtjening på projekterne. I disse aviskrisetider, skal man så ikke bare tjene, hvor der tjenes kan?

Endeligt forstår jeg stadig ikke – trods forklaringen i journalisten – hvorfor de communities skal lukkes.

1) Der er den super-mange dedikerede brugere, der nu bliver svært skuffede og kun kan se JP/Politiken som skyldige. Jeg er er ikke mester udi ‘brand value’ – men det her er ikke så godt, er det?

2) Pudsigt at lukke aktivitetsmæssigt velfungerende communities, når nu man kan læse på bloggen Journalist 2.0, at andre danske medier vil satse en del på communities i fremtiden.

Hvis man vil have loyale brugere, skal de vel have noget medejerskab af produkterne. Er det ikke det, der synes at være trenden.

JP/Politikens Hus har lige smidt i tusindvis af brugere ud i kulden, som jeg ser det!

Svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *