Kategorier
Tips

Twitturly fortæller dig, hvad der er hot på Twitter lige nu

Mikroblogtjenesten Twitter er en service, som jeg bruger meget og holder meget af — men det kan være meget svært at danne sig overblikket og følge med.

Der er en stærk søgemaskine tilknyttet (Twitter Search — som hed Summize, indtil Twitter selv købte den), hvor man kan søge i hele Twitter, og så resulterer den dynamiske søgeresultater. Det vil sige, at den fortæller dig, hvor mange nye resultater, der er kommet på din søgning, siden du foretog den. Ret smart. Og vigtigere endnu: Der er RSS-feeds på søgningerne, så man fra fx Google Reader kan følge bestemte ord/sætninger på Twitter.

I dag er jeg så faldet over et for mig nyt værktøj, der gør det nemmere at følge med på Twitter. Twitturly hedder den, og den fungerer meget a la Digg, hvis du kender den. Ellers har folkene bag Twitturly en fin “About”-tekst:

The easiest way to understand how Twitturly works is, if you are familiar with digg, then you already know essentially what we do. If you don’t know what digg is, then here is a quick run-down: On Digg, and Twitturly, people “vote” for a URL.

The more votes it gets the better it ranks. If it does well enough, it gets promoted to the home page and as the votes increase it gets displayed higher up the home page. Twitturly is different than Digg because instead of voting on our site, you vote by participating on Twitter. Each time that you send a link to your followers on Twitter, Twitturly takes a note of it and applies your vote to that URL.

Med andre ord: Twitturly overvåger Twitter for URL’er, og bruger blandt andet en linkforkortelsestjeneste som fx TinyURL (som er den, Twitter selv bruge til at trylle lange links korte), så der ikke opstår dubletter.

Jo flere gange, at link bliver nævnt på Twitter, jo højere bliver det placeret på Twitturly.

Twitturly har også et RSS-feed, hvor du kan følge med.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *