Kategorier
Nyheder Tendenser

Internettet overhaler aviserne som nyhedsmedie i USA

Hos TV 2 er jeg faldet over historien “Flere henter nyheder på nettet:

En amerikansk undersøgelse viser, at 40 procent af USAs befolkning i dag finder deres nyheder på nettet. I september 2007 var tallet kun 24 procent. Dermed har internettet overhalet aviserne.

Tallene stammer fra en undersøgelse foretaget af Pew Research Center for People & the Press. TV 2 linker ikke til undersøgelsen (fy fy skamme!), men det gør CNET til gengæld i deres artikel fra 24. december, og du kan læse om undersøgelsen på people-press.org.

Som man kan læse på tallene, er der dog stadig langt op til tv-mediet, som ifølge tallene bruges af 70 procent af amerikanerne til at følge nyheder, og derfor stadig indtager førstepladsen:

TV fører stadig
Image property of people-press.org

6 kommentarer til “Internettet overhaler aviserne som nyhedsmedie i USA”

Jeg ville uden tvivl også have fundet den under min søgning efter originalteksten, hvis din “vægavis” var indekseret af Google.

Svar

Yes, men nu søgte jeg efter originalteksten/undersøgelsen, og der siger min erfaring mig desværre, at det ikke nytter at lede efter link til den på de danske medier. Desuden synes jeg, det må være okay, at jeg ikke sad og læste nyheder og noter 1. juledag 🙂

Svar

S’føli behøver du ikke at være på nettet 1. juledag, men vi skriver 11. januar i dag!
Og denne sag ville i øvrigt dementere din (og min) erfaring med danske mediers link-aversion.
Da du mig bekendt er på EB, kan du måske fortælle, hvorfor epn.dk kan linke til Pew-undersøgelsen, mens eb.dk åbenbart ikke kan?

Nu har jeg ikke skrevet artiklen, så nej, jeg skal ikke kunne sige, hvorfor der ikke bliver linket — det skyldes i hvert fald ikke en begrænsning i vores CMS 🙂

Svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *