Kategorier
Journalistik Nyheder Tendenser

The New York Times kan være i alvorlige problemer i maj

Via JournalismNews på Twitter blev jeg opmærksom på VentureBeat-artiklen “If the New York Times dies, does the news die?“, som så igen henviser (er det ikke fantastisk med links?) til The Atlantic-artiklen “End Times“, der er skrevet af Michael Hirschorn.

Heri skriver Hirschorn om, at The New York Times er i alvorlige økonomiske vanskeligheder, som kan få store konsekvenser for avisen allerede i maj måned:

Earnings reports released by the New York Times Company in October indicate that drastic measures will have to be taken over the next five months or the paper will default on some $400million in debt. With more than $1billion in debt already on the books, only $46million in cash reserves as of October, and no clear way to tap into the capital markets (the company’s debt was recently reduced to junk status), the paper’s future doesn’t look good.

Nu skal jeg ikke kunne sige, om The New York Times rent faktisk knækker midt over eller lukker avisen og fortsætter online. Men tallene er nu ret interessante.

Ifølge artiklen havde The New York Times 20 millioner unikke brugere på netavisen i november måned (valget har formentlig øget dette tal en anelse), hvilket placerer The New York Times på en femteplads over mest besøgte nyhedssites på nettet.

Avisen har kun en million læsere. Alligevel er denne million, som betaler for avisen, mere værd end de 20 gange så mange, der læser online. Interessant.

The Atlantic-artiklen handler blandt andet om, at vi måske skal begynde at overveje, hvordan en verden uden The New York Times vil se ud, eller en verden hvor The New York Times kun eksisterer på nettet. Hvilket vil betyde en drastisk nedgang i antallet af ansatte, som vil få indflydelse på journalistikken.

Læs artiklen, det er spændende læsning.

Opdatering 13. januar 2009 @ 18:55
Du kan høre mere om The New York Times’ vanskeligheder i DR2 Udland i aften.
Opdatering 19. januar 2009 @ 15:39
The New York Times meddeler, at den mexicanske rigmand Carlos Slim Helú er klar til at investere 250 mio USD i foretagendet.

2 kommentarer til “The New York Times kan være i alvorlige problemer i maj”

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *