Kategorier
Journalistik Tendenser

Har journalist-uddannelserne medskyld i, at IT Factory kunne fuske så længe?

et tip fra Karin Høgh sidder jeg i skrivende stund og ser et program på TV 2 News med Ole Krohn og Stig Ørskov.

Stig Ørskov fremførte blandt andet argumentet, at erhvervsjournalistik aldrig har været prioriteret særlig højt her i Danmark, blandt andet har Journalisthøjskolen aldrig prioriteret erhvervsjournalistik særlig højt. Derfor har IT Factory og Stein Bagger fået lov at fortsætte deres fordækte forretning så længe.

Og det kan jeg kun give ham ret i. Da jeg gik på Journalisthøjskolen, og det er altså ikke lang tid siden (2003-2007) var der ikke meget erhvervsjournalistik på programmet. Og det er jo påfaldende, at ingen af de andre it- og erhvervsjournalister herhjemme tilsyneladende har sat spørgsmålstegn ved IT Factorys imponerende tal men bare slugt de gode historier.

Dorte Toft, derimod, udviste sund skepsis og blev ved med at grave i IT Factory — og det er blandt andet det arbejde, vi ser høsten af i disse dage.

Er det muligt, at IT Factory-sagen var blevet oprullet tidligere, hvis erhvervsjournalistikken (med en kritisk tilgang til stoffet) havde et større fokus på uddannelserne? Det er svært at tro andet.

At Danmark er så relativt tilbagestående hvad angår online journalistik (dybe links-debatten, mangel på interaktivitet, flermedialitet, etc.) kan jo også skyldes, at blandt andet Journalisthøjskolen tilsyneladende har kigget den anden vej og uddannet journalister til aviser og TV, mens nettet har udfoldet sig med buldrende fart.

Journalisthøjskolen er nu, endelig, begyndt at sætte fokus på de nye medier (ikke mindst takket være Kristian Strøbechs ihærdige arbejde), nu mangler vi bare at få erhvervsjournalistikken op på højde med følelsespornoen (ja, undskyld udtrykket, men det er det altså), der trives på bedste vis på Olof Palmes Allé i Århus Nord.

En kommentar til “Har journalist-uddannelserne medskyld i, at IT Factory kunne fuske så længe?”

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *