Kategorier
Communities Nyheder

Fotograf slæber Connery.dk i retten på grund af brugerne

Hos ComON læser jeg, med lidt undren, at en fotograf trækker drengerøvs-sitet Connery.dk i retten. Årsagen: Nogle brugere af sitet har lagt fotografens billeder på forummet.

Det skal folkene bag Connery.dk, DotGEIL, nu bøde for, mener fotografen. Pris: 65.000 kroner.

Jeg kan godt forstå, at fotografen er utilfreds over at se sine billeder florere på internettet, men Connery.dk er altså ikke dem, man skal gå efter.

Andre sager har tidligere skabt præcedens for, at site-indehavere ikke kan dømmes for, hvad andre publicerer på deres side, blandt andet Craigslist, som jeg tidligere har skrevet om.

Connery.dk får opbakning af FDIM, mens fotografen får opbakning af Dansk Journalistforbund, der fører sagen. Så det er altså ikke småting vi har med at gøre her.

Men hvordan man kan få den idé, at Connery.dk skal holdes til ansvar, forstår jeg ikke. Som jeg læser artiklen, har man fjernet billederne, så snart man blev opmærksomme på det:

»Vi mente, at når vi har fjernet billedet og oplyst om brugerens ip-adresse, så kunne de sagtens finde frem til brugere præcis som musikindustrien har for vane at gøre, og så var sagen ude af vores hænder. Men modparten mener, at sagen er principiel, så nu vil de have os for retten,« siger Jakob Nørgaard, der er medejer af Dotgeil.

Sagen ville være en helt anden, hvis Connery.dk sad og forhåndsgodkendte alle indlæg på foraene. Men det gør man ikke. Man giver faktisk sågar IP-adressen på den bruger, der har uploadet billederne ulovligt, så ser er noget at gå videre med i jagten på synderen.

Jon Lund, fra FDIM, og DotGEIL frygter, at det kan betyde, at udenlandske fora vinder frem:

FDIM frygter, at udenlandske fora vil vinde frem, hvis sagen bliver tabt. For så vil den danske lovgivning virke hæmmende. Det mener man også hos Dotgeil.

»Der vil måske ske det, at mange danske firmaer flytter deres aktiviteter til udlandet, så de ikke ligger under for dansk lovgivning. Vi flytter i hvert faldt til udlandet, hvis vi taber sagen,« siger Jakob Nørgaard, der kan forestille sig, at Dotgeils servere havner i USA.

Selvfølgelig. Og man må jo også begynde at overveje, om man ønsker medlemsskab af et forbund, der lever i en pre-web verden.

Jeg glæder mig til at følge sagen, som ifølge ComON starter 6. januar næste år.

2 kommentarer til “Fotograf slæber Connery.dk i retten på grund af brugerne”

Jeg er stor fan af beskyttelse af fotografernes rettigheder, og jeg har selv haft mine kampe med “lånere”. Men men men. Hvis connery.dk fjernede billedet fra deres forum, bliver det meget svært at få dem dømt (de har trods alt reageret prompte og gjort deres for at løse problemet). Der ville være mere kød på sagen, hvis fotografen gik efter vedkommende, som oprindeligt postede omtalte foto.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *