Kategorier
Journalistik Tips

Få ordforklaringer hos New York Times mens du læser artiklen

Indenfor det seneste halve år er jeg blevet ivrig læser af New York Times, især deres teknologi-sektion.

I dag opdagede jeg noget interessant. Jeg ville markere noget tekst i en artikel, fordi jeg ville tilføje den til mine favoritter. Jeg lagde mærke til, at der kom et spørgsmålstegn frem ved den tekst jeg markerede:

Klikker man på spørgsmålstegnet bliver det markede ord/udtryk slået op hos New York Times, der trækker på Answers.com – hvilket desværre ikke inkluderer Wikipedia.

Nu er opslag af ord i artikler ikke noget nyt. Herhjemme har Ingeniørens it-magasin Version2 det, men det fungerer på den måde, at der bliver kørt en søgning i artikelteksten, og de ord, der findes i Version2s leksikon bliver til et link med en særlig CSS-style, så de adskiller sig fra de andre links.

Jeg er imidlertid meget mere til New York Times’ model. Godt nok er det ikke alle ord, den forstår, men jeg kan selv vælge, hvilke ord, jeg vil slå op, og det ødelægger ikke min læsning af artiklen, som Version2-modellen gør, fordi jeg stopper op ved hvert ord, der er et link — også selvom det “bare” er fordi Version2s leksikon har en forklaring på ordet.

Jeg har kigget lidt i koderne til New York Times og fundet ud af, at opslaget er noget JavaScript, og du kan se koden her, hvis du har lyst til det.

Måske noget, der kan inspirere de hjemlige medier?

Opdatering @ 11:49:
Kim Elmose har været så venlig at gøre mig opmærksom på, at featuren langt fra er ny, han faldt over den i marts 2007. Men den er stadig smart, og jeg havde ikke hørt om den før.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *