Kategorier
Net-TV Nyheder Tendenser

CBS omfavner YouTube og on demand

Den ulovlige uploaden af CBS-klip til YouTube får nu den amerikanske tv-station CBS til at indlede et samarbejde med YouTube.

Interessant. Men det er dog ikke lytter gode nyheder:

Men det kan være en farlig situation, som de kommercielle tv-kanaler verden over er ved at ende i, mener professor og medieforsker ved Århus Universitet, Frands Mortensen. For det er dyrt at vise tv gratis.

»Det vil på længere sigt føre til en alvorlig krise for kommercielt tv. De vil få meget vanskeligt ved at levere kvalitet. Reklamer kan ikke finansiere tv af høj kvalitet, og derfor ønsker kommercielle tv-stationer i stigende grad brugerbetaling i forskellige former. Men nettet har tradition for at være gratis, så det er en farlig situation at stå i«, forklarer Frands Mortensen.

Fra brugerens synspunkt er det dog uden tvivl en god nyhed og understreger endnu engang at det, folk vil have er on demand-tv og ikke pakker og kanaler, hvor de ikke selv kan bestemme sendetidspunkter og lignende.

Held og lykke til CBS herfra.

En kommentar til “CBS omfavner YouTube og on demand”

I betragting af at alle medier efterhånden smelter sammen er selfølgelig det næste skridt at TV skal ses på computeren, når og hvor det passer een bedst. CBS og Youtubes løsning er et skridt på den rigtig vej. Desværre er er nogle ting der skal rettes og justeres hvis denne joint venture skal lykkes. Serierne på Youtube kører på fuld skærm, men med den sædvanlig dårlig opløsning der kendetegner Youtubes videoer. Reklamer kan man ikke hoppe over, og de funktionner der er indbygget i Youtube brugerflade er sat ud af kraft… Men alt i alt en god initiativ, lad os se hvad brugerne mener.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *