Kategorier
Journalistik Nyheder Tendenser

Lokalmedier, se her: Mozilla Geode

Jeg har læst lidt om det, men da jeg så det i Kim Elmoses favoritter, tænkte jeg, at jeg lige ville skrive nogle linjer om et af Mozillas nyeste tiltag: Geode.

Hvad er Geode? Jeg vil anbefale dig først og fremmest at læse introduktionen til Geode, som forklarer rigtig godt, hvad det her går ud på.

Kort fortalt er Geode et stykke software, der kan lokalisere dig. Det kan for eksempel bruges til at finde restauranter eller lignende i nærheden af, hvor du opholder dig lige nu.

Når man åbner en side, der bruger Geode, bliver man mødt af denne bar i toppen af skærmen:

Klik for større udgave
Klik på billedet for større udgave (åbner i nyt vindue)

Men der er også andre muligheder end restaurant-søgning:

The potential here is for more than just resturant lookups. For example, imagine an RSS reader that knows the difference between home and work and automatically changes it’s behavior appropriately. Or a news site whose local section is, in fact, actually local.

Og her begynder det at blive interessant. For prøv at forestil dig et medie, som skræddersyer sin forside alt efter, hvor du sidder. Der er muligheder (og gode annoncekroner) at hente. Så kan Lisbeth Knudsen få sit skræddersyede indhold. Godt nok ikke tilpasset efter brugerens interesser, men position.

Som det er nu, kan man godt få en persons (nogenlunde) position ved at kigge på IP-adressen (bruges blandt andet i Google Analytics, men dette er ikke altid særlig præcist. Men Geode vil i sagens natur være nødt til at være mere præcis.

Det er især interessant for lokalmedier, men landsdækkende kan også være med her.

Og kan position og interesser kombineres – ja, så har vi det helt personlige medie. Fremtidens medie.

Geode forventes implementeret i beta-udgaverne af Firefox 3.1 og kan også (hvis du ikke kan vente) hentes som en Firefox-udvidelse.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *