Kategorier
Journalistik Mobil

Berlinsk byguide kommer til København

Tomas Joshua Leth har skrevet til mig for at fortælle om copenhagen.unlike.net, som er en byguide til København.

Tomas, der er redaktør på siden, skriver også, at unlike.net oprindeligt startede som en byguide i Berlin, og blandt andet blev udvalgt til “staff favourite” af Apple.com. Unlike er nu kommet til København og er klar til at fortælle os om, hvad der sker i byen.

Siden indeholder omtale af en del steder og arrangementer i København, og har dem placeret på en Google Maps-kort.

Brug mobilen
Et byguide er der ikke noget særlig nyt i, men det der gør copenhagen.unlike.net værd at holde øje med er den mobile tilgang, både for iPhones og “almindlige” mobiltelefoner. For eksempel bruges lokaliseringsfunktionen i iPhonen til at placere brugeren på et kort og vise de nærmeste steder. Samtidig kan man også se, hvor langt der er derhen. Fikst.

Jeg har nu brugt copenhagen.unlike.net i et stykket tid og er ganske godt tilfreds. Der er gode beskrivelser af stederne og omtale af udvalgte arrangementer på. Det er holdet bag, der vælger, hvad der skrives om. De får indhold dels ved at stederne sender til dem og ved, at de holder sig opdateret på, hvad der sker i byen.

Samtidig kan man også planlægge sig en “tour” gennem København, ved at tilføje forskellige steder til sin liste. Disse “tours” kan herefter deles med ens venner. Jeg har ikke fået leget så meget med tour-funktionen endnu, men det lyder godt nok smart.

Hvis jeg skulle have en anke, så er det, at man ikke har “geograficeret” events. Altså, man kan se, hvilke steder, der ligger i nærheden af en, men ikke, hvad der sker der.

Det kan man selvfølgelig klikke sig frem til, men det kunne være smart at vælge, at det er det, man vil se. For eksempel vil jeg måske hellere hen til et sted, hvor der sker noget end et sted, hvor der bare er “almindeligt åbent”, hvis jeg står midt i København og har lyst til at prøve noget nyt.

Og når jeg sidder på min Opera Mini, savner jeg lidt mulighed for at kunne zoome ind og ud. Jeg ved, at det relativt nemt kan gøres ved hjælp af Google Maps’ PNG-output.

Konklusionen
Det til trods er copenhagen.unlike.net bestemt værd at tjekke ud, hvis du bor i København, eller måske bare gerne vil inspireres til hvordan en byportal også kan udarbejdes.

Det som unlike-portalen vinder på hos mig er, som nævnt, den mobile tilgang. Især afstanden er guld værd og akkompagneret med de gode beskrivelser af stederne, giver det en helstøbt mobilapplikation.

En kommentar til “Berlinsk byguide kommer til København”

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *