Kategorier
Nyheder Profileret

Nyhedsavisen lukker og slukker

Farvel til “Danmarks mest læste avis”

Gravsten for Nyhedsavisen

I skrivende stund er det sparsomt med informationen, men Nyhedsavisen lukker.

Det kommer kort efter, at Morten Lund bød på metroXpress.

Der vil formentlig komme mere om sagen de kommende dage, i takt med at de andre medier, for travlt med at fortælle deres læsere, at Nyhedsavisen er væk.

Opdatering @ 23:31:
I en mail til medarbejderne, skriver hovedaktionær Morten Lund (#):

Jeg er uendeligt ked af at måtte meddele at vi I dag har stoppet udgivelsen af Nyhedsavisen. Jeg har sammen med resten af bestyrelsen, ledelsen og chefredaktionen kæmpet til sidste bloddråbe for at redde projektet, som vi alle har troet på, men henset til lavkonjunktur og den generelt finansielle afmatning ser vi det desværre ikke længere muligt at fortsætte.

Af hele mit hjerte vil jeg takke alle partnere, medarbejderne og alle andre, der har arbejdet og kæmpet for Nyhedsavisen.

Opdatering: @ 23:36
»Avisens ejer Morten Lund vil uddybe beslutningen over for medarbejderne mandag formiddag klokken 10.« (#)
Opdatering @ 23:42:
»For det første er det bare dybt sørgeligt og lige nu meget uoverskueligt. Det er noget, vi har frygtet, siden vi startede den 6. oktober 2006. Vi har alle vidst, at vi løb en risiko. Det er også blevet sagt blandt medarbejderne, at vi startede med et brag, og at vi går ned med et brag. Det skal jeg lige love for, at vi gør.« (#)

Koncernchef i Berlingske Media betegner lukningn af Nyhedsavisen som ‘en god nyhed’. »Det er naturligvis beklageligt for medarbejderne. Men det ville være uholdtbart for det danske gratis-avismarked, med fortsat store tab,« siger Lisbeth Knudsen til Journalisten.dk. (#)

Opdatering @ 23:48
Seneste blogindlæg er stadig indlægget om Berlingskes økonomiske tab, der slutter med ordene »LONG LIVE NYHEDSAVISEN !!« (#)
Opdatering @ 00:22
Adm. direktør i MetroXpress Søren Riis vurderer, at lukningen af Nyhedsavisen skaber basis for sund økonomi i de resterende gratisaviser. (#)
Opdatering @ 00:29
Nyhedsavisen var et fantasiprojekt, der har ødelagt konkurrenternes sunde forretninger. Sådan lyder reaktionen fra koncernchef i Berlingske Media, Lisbeth Knuden. (#)
Opdatering @ 01-09-2008 10:24
Morten Lund: »Fuck – I had to stop my paper – I hate Hate HATE to loose« (#)
Opdatering @ 01-09-2008 12:36:
Nyhedsavisens administrerende direktør, Morten Nissen Nielsen, måtte tage flugten, da han mandag formiddag blev passet op af vrede og frustrerede polske avisbude foran gratisavisens hovedkvarter på Holmen i København. (#)
Opdatering @ 01-09-2008 13:01
Freeway har overtaget Avisen.dk og vil ikke udelukke et samarbejde med Berlingske (#)

Du kan følge med i sagen på…

En kommentar til “Nyhedsavisen lukker og slukker”

Ikke ønsket – ikke savnet

Nyhedsavisen var ikke ønsket; tværtimod: Sjældent har så mange måttet gøre så meget for at slippe for så lidt. Men sådan vil man huske den: Avisen, man ikke kunne blive fri for, trods klæbemærker på døren, fik man den i nakken, enten i brevsprækken eller som trafikavis. Den var ikke særlig god i sammenligning med de andre: Urban er en hyggelig avis med velskrevne artikler og klummer. MetroXpres ligner en “rigtig avis” mere end de andre gratisaviser. 24 timer er godt designet, smart layout og indhold. Dato var der også en der hed, men den var endnu dårligere end Nyhedsavisen.

Ikke ønsket, og ikke savnet. Under David Trads redaktion kunne det ikke overraske, for den mand har aldrig haft succes med sine jobs: Han passede slet ikke til Information med sine perfide og ondskabsfulde lederartikler. Så Nyhadsavisen med store armbevægelser og løfter om at blive den dominerende avis (stakkels investorer, der troede ham). Så Politiken og nu skal han skrive fra USA i Berlingske. Stakkels Berlingske læsere, der er vant til Karl Erik Stougaard!
Men Nyhadsavisen. Den vil blive hurtigt glemt. Sikke da en masse spildte kræfter og penge. Tænk hvis islændingene havde brugt deres milliarder til at købe sig ind i et af de eksisterende bladhuse og konkurrere med fair konkurrenceparametre! Så vard er måske kommet noget godt ud af det. Læg mærke til, at aviserne i dag omtaler, at nygeden fremkaldte rystelser hos ledelse, journalister og andre ansatte. Læserne er i bedste fald ligeglade. Lisbeth Knudsen har nok ret i sin iagttagelse om, at det er en god nyhed for den trykte presse.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *