Kategorier
Borgerjournalistik Journalistik Tendenser Vidensdeling

Reboot dag 1: Er online medieudviklingen ved at gå i stå?

Så er pulsen ved at være nede igen efter en god førstedag på Reboot med mange gode indslag (stor tak og respekt til Thomas Madsen-Mygdal for at gøre det igen-igen!) og en helt fænomenal fodboldkamp, der sendte det rigtige hold i finalen mod Tyskland 😉

Dagens sidste indslag var af en af mine helte, Dan Gillmor, der har skrevet bogen “We The Media”, der handler om græsrodsmedier og borgerjournalistik – og som er skrevet, før det blev “smart”.

Efter Gillmors talk ville jeg lige have ham til at signere min udgave af hans bog (lidt fan-boy er man vel :-)), og mens jeg står og venter på, at han bliver ledig, møder jeg Henrik Føhns, som du måske kender fra DR’s Harddisken.

Snakken falder hurtigt på dagen, der er gået, og vi bliver enige om, at selvom det har været en god dag, så har der ikke været så meget nyt under solen.

Gammel vin på….flasker
Howard Rheingold (som jeg havde hørt gode ting om via Kim Elmose) holdt en snak, der også kunne have fundet sted for to år siden. Ja, internettet er en stor ting og ja, kollaborative tiltag er rigtig gode, men vi kom ikke rigtig så meget dybere.

Gillmors snak var god, men pointerne og historierne var de samme som før, som Jesper Laugesen (fra laugesen.org) åbenbart også synes. Det skal dog ikke være et argument for, at du ikke læser Gillmors bog, hvis du ikke allerede har gjort det! 🙂

Så spørgsmålet er, som jeg også talte med Føhns om:

Er vi – altså os som personer – nået til “the forefront” af medieudviklingen på internettet (ikke så sandsynligt), eller står udviklingen mere eller mindre stille i øjeblikket (mere sandsynligt)?

Og værre endnu:

Er online medieudviklingen (især hvad angår sociale medier) ved at gå i stå?

Ikke at der nødvendigvis er noget galt i det, enhver udvikling vil jo forløbe med varierende hastigheder, men jeg synes der var påfaldende mange pointer fra “de store”, som man havde hørt før.

Anyway, i morgen venter den anden og sidste dag på Reboot, hvor jeg blandt andet skal høre om “open web“, Jyri Engeström (der har grundlagt mikroblogtjenesten Jaiku) har en snak, og Chris Messinas indslag jeg bare ikke gå glip af!

Så talleyho! I morgen venter endnu en dag 🙂

Du kan stadig følge Reboot10, som jeg skrev i mit tidligere indlæg.

En kommentar til “Reboot dag 1: Er online medieudviklingen ved at gå i stå?”

Tak for recap af 1. dag på Reboot. Det er værdifuldt, når man som jeg desværre er forhindret i at deltage selv.

Mht. udvikling er jeg faktisk uenig med dig. Jeg tror først, udviklingen vil tage fart nu. Men ikke udvikling i teknologisk forstand – men udvikling i brug.

Teknologi har det med at skulle prøves, verificeres og fremfor alt udbredes til brede masser, før man virkelig ser effekten af det. Vi er ved at være der med udbredelsen af nettet nu – lad os så få nogle tjenester og services, som rent faktisk gør en forskel for almindelige mennesker og ikke kun skaber hype og begejstring blandt de allerede indviede.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *