Kategorier
Journalistik Tendenser

Good news, everyone: Journalisthøjskolen vil vænne de studerende til online-journalistikken

Der sker ting og sager på Journalisthøjskolen. I hvert fald har man nu indset, at fremtiden er digital for nye journalister:

“Flest studerende er interesseret i de klassiske medier, selvom de selv mest bruger nettet og gratisaviser. Det udvikler sig selvfølgelig gennem uddannelsesforløbet, men den klassiske journalistik er generelt i højsædet”, siger Anne-Marie Dohm, der er rektor på Journalisthøjskolen.

Denne holdning skal ændres, hvis journalisterne skal være rustet til fremtidens medielandskab. Derfor etablerede Journalisthøjskolen sidste sommer en ny strategi for undervisning i online-medier.

“Målet er, at alle nyuddannede skal forlade Journalisthøjskolen med grundlæggende digitale kompetencer. Heraf skal en del have specialviden i online-journalistik på et niveau, der gør at de kan være innovative og udvikle online fortællemåder. Online-medier kan andet end at lave hurtige nyheder, selvom det oftest bliver brugt sådan. Det er for eksempel et fantastisk feature-medie”, siger Anne-Marie Dohm.

Jeg er enig. Især i, at netmediet er meget mere end hurtige nyheder og er oplagt til features.

Jeg har i lang tid ønsket mig, at Journalisthøjskolen ville gøre netop dette (netmediet har jo i den grad etableret sig), så det er kærkomment. Nu kan man fra skolens side tage revanche over, at man ikke indførte obligatorisk omgang med nettet, da man reorganiserede starten af journalistuddannelsen for nylig.

Jeg glæder mig til at læse mere om det nye tiltag på Journalisthøjskolen, god vind!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *