Kategorier
Nyheder

Berlingske hopper på trackback-vognen

Jeg har tidligere skrevet om, hvordan vi og Information har trackback på artikler, ligesom Politiken også har – de har blot valgt svenske Twingly som leverandør, hvor de (vi) andre bruger den danske Overskrift.dk.

Sidenhen har også Ingeniørens it-magasin Version2 fået Overskrift.dk-trackback på artikler, og nu vil Berlingske også lege med, skriver Stefan fra Overskrift.dk på Overskrift.dk-bloggen.

Trackback er ganske enkelt en funktion, der betyder, at hvis en blogger linker til en artikel (og samtidig “pinger” den blogsøgemaskine, som mediet samarbejder med (altså Overskrift.dk eller Twingly) så linker artiklen automatisk tilbage til blogindlægget, så læseren af artiklen kan se, at der er skrevet mere om emnet andre steder.

Trackback-linket er både til gavn for mediet og for bloggerne. Bloggerne få mere trafik, og medier animerer bloggere til at linke til deres artikler, som alt andet lige giver mere trafik, som jo er det, der tæller i sidste ende.

Indrømmet, vores nuværende trackback-løsning (med en boks med links på Nationen-siden er ikke en optimal løsning, men vi arbejder på sagen.

Som jeg ser det, betyder det egentlig ikke så meget, hvilken blogsøgemaskine et medie vælger som leverandør, det vigtigste er, at man anerkender blogmediet og linker til indlæggene derude.

En kommentar til “Berlingske hopper på trackback-vognen”

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *