Kategorier
Journalistik

Afskaf telefonbøger – og aviser?

MediaWatchs chefredaktør, Ole Nørskov, leger et blogindlæg med tanken om at afskaffe avisen.

Baggrunden er en artikel i Politiken, hvor »fagfolk og grønne organisationer vil skåne miljøet« ved at fjerne telefonbøger. En af begrundelserne er, at telefonbøger er »et levn fra fortiden, der skader miljø og klima«.

Som Ole så rigtigt skriver, kunne man her også kigge i retning af aviserne, som også koster miljøet og samfundet hvert år, og som faktisk får politisk støtte:

På et punkt passer ovenstående jo ikke på aviser. De trykkes nemlig i langt, langt, langt flere eksemplarer end telefonbøger, men borstet fra det er der vel ikke mange ord, der kan siges om det utrolige telefonbogsspild, der ikke også passer på aviser.

Mon ikke det på et tidspunkt går op for miljøfolkene – og måske også for politikerne, som jo ikke alene tillader spildet, men også opfordrer til det ved at støtte distributionen af papiraviser, mens der ikke er støtte at hente til mere tidssvarende distributionsformer.

En kommentar til “Afskaf telefonbøger – og aviser?”

Nu er papir til aviser og telefonbøger jo lavet af træ fra svenske skove, som bliver genplantet mindst lige så hurtigt som der fældes, så det er nok en begrænset effekt på miljøet, som vi taler om.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *